PSM2, zářijové číslo - nejen o filmových hrách

Záplavy toho zavinily spoustu, ale pro tento článek je podstatné zpoždění data vydání neoficiálního PlayStation 2 Magazínu, který je však konečně mezi námi. Sám jsem byl svědkem opakovaného vyptávání zákazníků na osmé číslo PSM2, takže věřím, že se mezi vámi najdou tací, které obsah a kvalita PSM2 č.8 zajímá. Takže: hit či sh*t?

Obálka je jako vždy pestrobarevnou směsicí lákavých obrázků a titulků (můj favorit je tentokrát jednoznačně „Toca Race Driver - Vysoký oktan! Důkladná recenze bez zábran. Hit či shit?“), které vévodí na kole vyvádějící hrdina titulu Mat Hoffman´s Pro BMX. V úvodníku se dočtete o zmíněném zpoždění (týdenním) ve vyjití časopisu a když už byla redakce v tom, svedla na záplavy i výskyt chyb v PSM č.8. Příliš se nedivím.

V novinkách se dočtete o pokračování lehce monopolního fotbalu Fifa 2003 nebo třeba o titulu The Fellowship Of The Ring od společnosti Vivendi, což je překvapivě zpracování Tolkienova díla - které však není založeno na filmu, nýbrž na samotné knize (což znamená slibně vypadající rozdíly v designu a údajně také větší propracovanost a souznění s literární předlohou).

Zvláštní článek je věnován pokračování superhitu Grand Theft Auto, nazvaném Vice City. Na stránkách PSM2 se dočtete výběr nejlepších nápadů a přání hráčů (čtenářů) a především pak slib exkluzivních informací a screenshotů, které najdete v příštím čísle PSM2. To by skutečně mohl být velmi slibný trhák, takže nezbývá než se těšit na ranní frontu 1. října před trafikou.

V sekci Nášup mne tentokrát zaujala pouze část o připravované hře Bloodrayne, což je takový Blood Omen, jehož hrdinka připomíná Laru Croft. Další zastavení a slintání zavinilo preview na Colin McRae Rally 3, bez zajímavosti jistě není ani Need For Speed: Hot Pursuit 2. Aktuální je také povídání o Hitmanovi 2 (navštívit by nás měl již nyní, v září), lehké rozpaky by mohlo vyvolat preview sportovního titulu Rocky (ano, ten Rocky kompletně s Apollem a dalšími), ve kterém půjde o zlomené nosy a další radosti boxu, příznivce auty nabitých her do třetice dorazí preview hry Burnout 2 (s přiléhavým podtitulkem Point Of Impact).

Další stránky PSM2 č.8 se zabývají tématem filmové hry, které bude tuto zimu obzvlášť aktuální - The Lord Of Rings: The Two Towers (nádherné screenshoty!), Regin Of Fire (tanky proti drakům, hurá), Robocop (ehm?), James Bond 007: Nightfire (tohle vypadá stále víc jako velmi vážná a slibná 3D akce), Minority Report (proč hra s tak skvělým námětem vypadá tak děsivě?), Indiana Jones And The Emperor´s Tomb (Indy jak jej milujeme, konečně i na PlayStation!), The Thing (moje nejočekávanější nejaponská hra vůbec), dva Star Wars Epizoda 2 tituly, Blade 2, Harry Potter a mnoho dalších (viz. úplný seznam v PSM2). Taky vám jde mráz po zádech? Zdá se, že hry a filmy se začínají prolínat stále více.

Recenzím vévodí Mat Hoffman´s Pro BMX 2 (75/100), jiné prvenství drží hrůza jménem Men In Black 2 (39/100), možná až příliš nízké hodnocení si odnesl Dino Stalker (58/100), zato přitažlivost bezesporu nepostrádá Toca Race Driver (82/100) a Stuntman (72/100). Pro zájemce o povolání DJ by mohlo být vskutku zajímavé na hudbu zaměřené herní dílko Ejay Clubworld (84/100).

V rubrice kultura si počtete kromě jiného o snímcích Z pekla nebo Predátor (ten právě vyšel ve speciální DVD verzi s mnoha bonusy), konkurence je zastoupena krátkým povídáním o fenoménu Super Mario a nechybí zmínka o slavné hře Halo (95/100) pro Xbox, televizním adaptéru pro Game Boy Advance a připomenutí, že PS2 se přeci jen prodává nejvíce.

Dále tu máme cheaty a triky ke hrám, finišuje mohutný návod na Final fantasy X. Dopis měsíce odhaluje šokující fakt, že většina současných her nějakým způsobem kopíruje film Matrix (já bych řekl, že to nejsou jen hry, ale také filmy či módní návrháři), ostatní dopisy vás jako vždy báječně pobaví (ale stále mi chybí zábavná rubrika SMSek).

Na příští měsíc, přesně na jeho první den, nám redakce slibuje deváté číslo PSM2, které má přinést především zmiňované exkluzivní materiály o pokračování GTA3, nazvaném Vice City. Doufejme, že žádná záplava už redakci (a nejen ji) trápit nebude a PSM2 vyjde tak, jak má.

Váš názor Další článek: Devastation - kyberpunková střílečka

Témata článku: , , , , , , ,