PSP a Nintendo DS přijdou na evropský trh současně?

Podle zpráv, které se objevily minulý týden v britském tisku, se zdá, že oba handledy nové generace, které byly představeny na E3, přijdou na evropský trh prakticky současně - v tom samém týdnu a dokonce i ten samý den. Maloobchodní prodej nového handlehlu PlayStation Portable od společnosti Sony a Nintedo DS od Nintenda v Evropě by totiž měl být zahájen shodně v pátek 18. března 2005.

Podle odhadů bude PSP na trh uveden za cenu kolem 300 Euro, zatímco u Nintenda DS se předpokládá prodejní cena 199 nebo 149 Euro. Obě konzole by si však neměly být přímými konkurenty, protože každá je zaměřená na jinou cílovou skupinu. Nintendo DS je zaměřeno na hráče do 18 let, zatímco PSP se snaží oslovit hráče o něco starší. Tomu odpovídají jak zaváděcí ceny, tak i hry, které společnosti na obě platformy uvedou a jejich reklamní kampaně obecně.

Otázkou ale je, zda vypuštění obou handheldů na trh v jeden a ten samý den je výsledkem nějaké dohody obou společností, nebo jen shoda náhod. Vypadá to ale, že se bude jednat spíše o ten druhý případ, takže je vcelku pravděpodobné, že jedna či dokonce obě společnosti toto datum ještě zmnění.

Zdroj: Gamesindustry

Váš názor Další článek: Jaká byla druhá PG Cyber Show?

Témata článku: , , , , , ,