PSP opět dostává nový firmware

Po nedávném objevení bezpečnostní díry ve firmwaru 2.00, který dovoloval downgradeovat na nižší verzi a tím spouštět i neoficiální aplikace, se takřka okamžitě objevil upgrade na 2.01. Ovšem ten kromě zaplátování zmiňované díry nepřinesl nic nového a málokterý vlastník PSP měl potřebu si ho nainstalovat. Proto v Sony zapracovali a výsledkem je firmware ve verzi 2.50, který přináší některé nové schopnosti a opravuje drobné chybky.

Bezesporu největší novinkou je  technologie LocationFree, která umožňuje sledovat videa přes wi-fi síť. Přibyla podpora copyrightem chráněným filmům, opraveny byly chyby ve webovém prohlížeči a nově si můžete nastavit čas v PSP přes internet. Z nového firmwaru se mohou zatím těšit pouze v USA a Japonsku, Evropa by se měla přidat v nejbližší době.

Doupě komentuje: Schválně, jak dlouho asi bude trvat, než někdo objeví díru i v novém firmwaru? Každopádně už teď PSP přináší obtížnou volbu, buď spouštění domácích aplikací nebo používání nových funkcí, jako je webový prohlížeč či prohlížení videa přes wi-fi. V současné době totiž oboje mít nemůžete a je jen otázkou času, kdy ke spuštění nových her budete opravdu potřebovat nějaký lepší firmware. I když asi i s tím si chytré mozky a šikovné ručičky nakonec poradí.

Zdroj: Eurogamer   

Diskuze (4) Další článek: GALERIE: Sobotní kolekce obrázků

Témata článku: , , ,