PSP využije síť kaváren v Japonsku

Společnost Sony ohlásila, že v Japonsku vznikla síť Playstation Spot, která se sestává kaváren, v nichž si mohou vlastníci handheldu PSP stáhnout a zahrát různé hry a demoverze komerčních titulů.

Více než sto padesát kaváren Gourmet Pia v Japonsku je nyní označeno symbolem Playstation Spot, s tím, že další mají přibývat v průběhu března. Hráči si v těchto objektech mohou nahrávat různé demoverze, které se chovají v handheldu jako gameshare. To ovšem značí, že hry a ukázky nebudou uloženy na paměťovou kartu, nýbrž zmizí s vypnutím přístroje. Navíc ještě musejí mít uživatelé firmware alespoň ve verzi 2.0 k tomu, aby se mohli vůbec připojit.

Sony ohlásila tento nový systém narychlo poté, co Nintendo oznámilo podobnou službu pro USA. Na nabídce je vidět, že je šita horkou jehlou, protože zatím není známo ve kterých přesně kavárnách bude tato možnost k dispozici, dokonce není ani seznam her a aplikací, které budou takto dostupné. Dá se však očekávat, že Sony rychle vše vyřeší a časem se dočkáme snad i u nás.

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: Patnáct měsíců za pirátství

Témata článku: