PSP2 se prý dočkáme příští Vánoce

Ačkoliv je existence PSP2 už delší dobu veřejným tajemstvím, Sony stále trvá na mlčenlivosti a jakékoliv uniklé informace spojené s novým handheldem v drtivé většině případů dementuje. Bude proto zajímavé sledovat, jak se popasuje se zatím posledním únikem důvěrných dat.


Nejde o oficiální obrázek

Tvůrčím studiím a vydavatelským domům byl totiž údajně rozeslán mail, v němž stojí, že se handheld na trhu objeví ke konci příštího roku. Jde přitom o datum, které dává smysl hned z několika, povětšinou dost podstatných důvodů.

Zaprvé, Sony se netají tím, že se s novým PSP chce opřít o mohutný launch a "nekonečnou" zásobu kvalitních her. A ačkoliv se na nich podle neověřených informací pracuje už přibližně rok, zorganizovat vydání ještě na letošek se rovná téměř sebevraždě. Nehledě na to, že kdyby mělo PSP2 vyjít v dohledné době, marketingová kampaň by nám už pravděpodobně bušila do hlavy, že si novou Sony mašinku nesmíme nechat ujít.

Zadruhé, počkat si až na Vánoce 2011 je docela chytrý tah. Sony uvidí jak si vede 3DS a bude podle toho moci upravit svou obchodní strategii. Navíc, všichni ti Ježíškové, Santa Clausové a Dědové Mrázové jsou každoročně zárukou nadprůměrných prodejů, což by PSP2 minimálně do začátku mohlo výrazně pomoci.

Zdroj: VG247

Diskuze (2) Další článek: Konzole budou zlevňovat, tvrdí Pachter

Témata článku: , , , , , , ,