PUBG přitvrzuje v konkurenčním boji: žaluje tvůrce Fortnite za kopírování

PUBG Corp. poženou Epic Games k soudu, aby zjistili, jestli některé prvky ve Fortnite nejsou už za hranicí porušení autorských práv.

Žaloba ze strany PUBG Corp. proti tvůrcům Fortnite je už nějakou dobu na stole. Sepsaná byla v lednu a sami tvůrci PlayerUnknown´s Battlegrounds se vyjádřili znepokojeně o Battle Royale módu ve Fortnite už v září minulého roku. 

Hlavním problémem ale není jenom to, že Fortnite má velmi podobné mechaniky, a také uživatelské rozhraní. Žaloba by měla být řešením toho, že by konkurenční boj nemusel být veden jenom skrze trumfování protistrany ve hře samotné. Epic Games totiž tvoří  Unreal Engine, na kterém PUBG běží a v tom je jádro pudla. Panují obavy, že by se mohlo Epic Games ocitnout ve střetu zájmů díky možnosti ovlivnit skrze engine současnou konkurenci v žánru battle royale.

Už minulý měsíc přitom podal PUBG Corp. žalobu na hry Knives Out a Rules of Survival. Ty totiž obsahovaly prvky, které byly doposud unikátní právě pro hru PUBG. Nebude asi úplně náhoda, že ve hře tohoto žánru se objeví třeba zbraně, jako je pánev.

Případy, které se týkaly podobnosti herních mechanik zatím u soudů příliš úspěchů neposbíraly a bude tak zajímavé sledovat, jak tahle situace vyústí a zda vytvoří nový precedent pro případné další žaloby.

Diskuze (6) Další článek: Call of Duty: Black Ops 4 - z deště pod okap

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,