Quake III – Re-evoluce na PS2

Quake je jedním z nejoblíbenějších 3Déček na PC. Já osobně preferuji Unreal Tournament i přes o něco horší postavy a engine než v Quake 3. Nicméně to nic nemění na tom, že pokud se dnes někoho zeptáte, co chodí hrát ve volné chvilce do herny, odpověď bude Quake 3. Paradoxně byla konverze této slavné PC hry svěřena do rukou Bullfrogu, který má s hrou jen pramálo společného, ale snad se mu finální dílko podaří.
První opravdu vážný útok na nejlepší střílečku z vlastního pohledu tohoto roku zanedlouho učiní právě Unreal Tournament, který si rozhodně nenechte ujít, jste-li šťastným majitelem PS2. Ale Quake III – Revolution má příhodné jméno, aby to změnil. Jednak bude mít lepší grafiku, poučenější a zkušenější programátory, kteří měli nějaký ten pátek na vývoj navíc, a je větší legendou. Co se týče té grafiky tak ta je, i když se to bude zdát pro někoho možná překvapivé, o poznání lepší. Opět více polygonů než ve verzi pro Dreamcast, větší hloubka barev, plynulost při hře více hráčů a nakonec závratná rychlost 60 fps. A věřte, že Quake III – Revolution snad až na rozlišení nad 1280*1024 v ničem nepokulhává za PC bratrem. Všechny arény, zbraně, předměty, herní módy, boti a ostatní srandičky v Revolution budou, až na dvě věci, které jsou obě bohužel poměrně podstatné. Quake III na rozdíl od Unreal Tournament nebude podporovat USB myš ani klávesnici. Šok!!! PROBOHA PROČ? To je tak těžké vtěsnit do programu krom Dual Shocku 2 ještě tyto dvě periférie? Vždyť ani v UT nejsou povinné, ale jen možností, jak si hru zpříjemnit. Nemusím doufám nikomu vysvětlovat, že míření myší je přesnější než ovladač. Pokud jste hráli Quaka II na PSOne tak víte, že ovládání bylo poměrně dobře vyřešeno, ale myš je myš. Druhá poměrně závažná chyba je chybějící možnost hrát Quaka III na internetu a bít se s hráči po celém světě. Proč č.2!? Modem už je na spadnutí, je to tak těžké? Záchranou je velmi zdařilý mód pro rozčtvrcení obrazovky, které nemá na kvalitu a plynulost grafiky žádný vliv. Teda alespoň podle filmečků na internetu. Navíc bude hra obsahovat PC – dodatek Team Arena včetně všech jeho vychytávek.

Neberte to jakože chci zašlapat Quaka III do země. Já jsem si jist, že po technické stránce nám hra vyrazí dech, ale mrzí mě pár detailů, na které se zapomnělo. No ta klávesnice a myš by se dala ještě zachránit. Zkuste to, prosím. Datum vydání: jaro 2001.

Quake 3Quake 3

Quake 3Quake 3

Quake 3Quake 3

Quake 3Quake 3
Diskuze (3) Další článek: Wallpapery: Trabi 2

Témata článku: , , , , , , , , ,