Ranní diskuse o letošní GDC

Game Developers Conference se pomalu chýlí ke konci (sanfranciská brána do herních končin se zavře 27. března), a myslím, že můžu říct, že její letošní ročník potěšil snad všechny fanoušky interaktivná zábavy. Mě nevyjímaje.

Vždyť, koho by nepotěšilo zjištění, že se na WiiWare dočkáme dalších dvou Final Fantasy her, že na DS míří nová Zelda, že v Eugen Systems chystají zajímavě vyhlížející RTS R.U.S.E., že Tim Schafer spustil online hru (Host Master and the Conquest of Humor) se sebou samým v hlavní roli, nebo že se na trh chystá nová konzole.

Míra unikátních informací, o něž se vývojáři rozhodli pod americkým sluncem rozdělit, přitom hravě převažuje ty negativní oznámení, jako že se The Agency ani DC Universe Online ještě nejmíň rok nedočkáme, nebo že ... no jo, nic jiného mě zrovna nenapadá.

A to jsem vynechal takové perly jako představení nového CryEnginu (včetně technického dema), který vypadá, přiznejme si to, setsakra dobře. GDC 09 zkrátka a dobře potěšilo mé hráčské srdce, za což patří všem tamějším vystavovatelům nemalý dík. Jen tak dál.

P.S.: Těm z vás, které tyhle sentimentální řeči moc neberou, musí stačit alespoň oznámení multiplatformní záležitosti, jež včera přislíbil moderátor zahraničního portálu GameTrailers.com.

Váš názor Další článek: Tim Schafer spustil online hru

Témata článku: , , , , ,