Ranní diskuse o německých zákonech

Dlouhou dobu jsem žil v přesvědčení, že v otázce nesmyslných názorů na hry drží prim Spojené státy. Zvlášť když nás internetové portály neustále bombardují zprávami o rozhořčených amerických rodičích, kteří už mají dost nepřiměřeného násilí v hrách a rádi by, aby se jejich děti raději koukaly na akční filmy a seriály, které na jejich křehkou dětskou psychiku přece nemají vůbec žádný vliv.

Ale v Německu si asi řekli, že se o nich od druhé světové války moc nemluví, a tak přišli s takovou pitomostí, jako je zákon proti násilným hrám, podle nějž se na území spolkové republiky nesmí takovéto tituly nejen distribuovat, ale ani vyvíjet. Ve svém rozhodnutí jsou tak zatvrzelí, že se prý již chystá projednávání této novely zákona a brzy by tak mohla dokonce vejít v platnost.

Bohužel, jediné co můžeme udělat, je vyjádřit upřímnou soustrast tamějším tvůrčím studiím (např. Crytek), a doufat, že z celého záměru nakonec sejde. Ale strach je bezpochyby na místě, protože stejně jako v jakémkoliv jiném státě, i v Německu se najde hromada pitomců na správných místech.

Diskuze (2) Další článek: Komentář: Chce někdo inspiraci?

Témata článku: , ,