GTA

Ranní diskuse o očekávanosti PC GTA 4

S drobným zpožděním je tu pro tento týden poslední ranní diskuse. Původně jsem ji sice chtěl věnovat horečnému spílání brněnským seniorům za jejich neomalené vystupování v dopravních prostředcích, avšak narazil jsem na jinou zajímavou věc, ke které bych se rád vyjádřil (ódy na důchodce se ale dočkáte, nebojte).

V jedné z včerejších novinek Petr nadhodil myšlenku, že je akční Prototype očekávanější než PC verze čtvrtého Grand Theft Auto. Po chvíli se, jak se ostatně dalo očekávat, objevil komentář, který toto zpochybňuje, přičemž jeho autor zastává názor, že GTA 4 pro stolní počítače mělo před svým vydáním mnohem početnější zástup fandů.

Je sice pravda, že je GTA kultovní sérií, na niž se stojí dlouhé fronty ještě před tím než první kopie opustí lisovnu, jak už ale Petr poznamenal, většina hráčů se nejnovějšího dílu nabažila již na konzolích a zájem o PC odnož byl proto logicky mnohem nižší.

Řady čekatelů navíc výrazně prořídly, když na světlo světa vyplula informace o hardwarovém zázemí, které bude hra ke svému chodu vyžadovat. A to je, přiznejme si to, skutečně smrtící. Ve výsledku tak, alespoň z mého pohledu Prototype na svou stranu získává početnější zástup, ať už díky pravděpodobně mírnějším nárokům na techniku, či kvůli svěžímu vánku, jež titul, ač nijak zvlášť originální, slibuje přivát.

Diskuze (4) Další článek: Video: Jumpgate otevírá vesmír

Témata článku: , , , , , , , ,