Ranní diskuse o Sony a UMD

Extra volno se u mě v posledních měsících vždy nese ve znamení dohánění spánkového deficitu, a dnešek není žádnou výjimkou. Především proto se Ranní diskuse změnila v Polední diskusi. Ať už je ale kolik chce hodin, poskytnutý prostor bych tentokrát rád věnoval společnosti Sony, které se o víkendu podařilo naštvat řadu fanoušků handheldu PSP.

Zástupci zmíněné firmy totiž vypustili do světa zprávu, že od začátku chtěli udělat PSP bez UMD mechaniky. A nehledě na to, zda-li měli v plánu podporovat tato média i do budoucna, jejich majitelé se aktuálně cítí podvedeni. A nutno podotknout, že po právu. Sám jsem vlastníkem řady her na 'dosluhujících' médiích, a pořád třeba nevím, jak to bude s přechodem na novou verzi PSP.

Představitelé japonského giganta totiž stále nejsou schopni říct, zda-li bude možné již zakoupené hry zdarma stáhnout, a nebo máme prostě smůlu, a budeme je muset hrát na starém PSP. Případně se s nimi rozloučit bez možnosti náhrady. Ať už to ale dopadne jakkoliv, negativních bodů, které si Sony tímto krokem nahnala, se jen tak nezbaví. A nezachrání to ani vyvíjené pohybové ovládání, jež (je mi to líto, ale je to tak) vedle Natalu vypadá tak trochu tuctově.

Diskuze (12) Další článek: Víkendová herní polévka 6/2009

Témata článku: , ,