Ranní diskuse o vrtulníku u videa

Občas se mi zdá, že by lidé nejraději měli všechno bez práce a zadarmo. V poslední době se tento pocit vrací skoro pravidelně při čtení komentářů u článku Nová mega, kde se čtenáři rozčilují nad reklamním spotem před každým videem. Samozřejmě chápu, že vidět třeba desetkrát upoutávku na vrtulníček k předplatnému Computeru asi člověka již nezaujme, ale stále mne fascinuje skoro až sobeckost přispěvatelů.

Doupě jako server pochopitelně žije z různých forem reklamy, ať už se jedná o bannery, nebo spoty před videem. Redaktoři musejí z něčeho žít, nakupovat jídlo, vylepšovat své herní sestavy, pořizovat nové konzole a hry, aby mohli svoji zpravodajskou práci plnit co možná nejlépe. Když si pak majitel serveru dovolí nasadit reklamu, která mu bude nejspíš vynášet i nějaké peníze na provoz, zdá se mi to pochopitelné. Přesto se však množí názory diskutujících, že si dovolujeme něco hrozného.

Občas uvažuju, jestli by čtenáři místo sledování reklam platili přímo za každé zhlédnutí článku. Přišlo by mi to svým způsobem logické, ale i tak si nemyslím, že by se něco takového uchytilo. Když už uživatelé nejsou schopni přijmout krátké reklamní spoty, jak by mohli vůbec být ochotni za cizí práci platit reálnými penězi, zvlášť ve chvíli, kdy existuje více stránek zabývajících se stejnou tématikou.

Přesto bych rád apeloval na naše čtenáře, zkuste brát sledování reklam ne jako drzost z naší strany, že si dovolujeme za naši práci chtít zanedbatelnou chvíli vašeho času, ale spíš jako poděkování v případě, že se vám naše dílo líbilo.

Diskuze (10) Další článek: Galerie: Stormrise

Témata článku: ,