Ranní diskuse o zrušení 6Days in Fallujah

Nedá se nic dělat. Dnešní Ranní diskuse se ponese v pochmurném tónu. Včera se totiž na světlo světa dostala zpráva, že se vedení společnosti Konami rozhodlo ustoupit mediálnímu tlaku, a chystanou válečnou akci Six Days in Fallujah vůbec nepustit na trh. Jakkoliv se to přitom zdá logické, či očekávatelné, opak je pravdou.

Toto rozhodnutí přišlo jako blesk z čistého nebe, s kterým většina hráčů v žádném případě nepočítala. Jakkoliv může být negativní kritika pro tvůrce nepříjemná, jedná se o vynikající reklamu, jež by ve finále mohla dotáhnout prodeje k hodně slušným číslům. A to se ani nezmiňuji o skutečnosti, že se v Konami rozhodli pro zrušení hry chvíli po ohlášení.

Nelze se tedy bavit o dlouhodobém náporu odpůrců, kteří by kempovali před tvůrčím studiem a pálili jejich loga. Hře samotné pak nepomohla ani skutečnost, že se za ni postavil nemalý dav, mezi nimiž se nacházela řada odborníků, stejně jako vojáků, což činí rozhodnutí japonské společnosti ještě záhadnějším.

Co skutečně stálo v pozadí zrušení Six Days in Fallujah se tak pravděpodobně nikdy nedozvíme. Bohužel. Ale určitě je titulu škoda.

Váš názor Další článek: Galerie: Need for Speed: Shift

Témata článku: , , ,