Rare mělo původně být pod Activisionem

Jak víme, patřilo Rare kdysi Nintendu - pak šlo do aukce, což vyústilo v koupi Microsoftem. Nicméně moc nechybělo a mohlo být Rare multiplatformním developerem pod křídly Activisionu. Prozradil to Ed Fries, muž, který měl koupi studia na svědomí.

"Mezi námi a Activisionem probíhala taková malá aukční válka - válka, kterou napoprvé vyhráli oni," řekl v rozhovoru pro Develop. "Jejich nabídka byla zprvu nejlepší, takže když se Rare mezi námi rozhodovalo, vypadalo to, že jej více zajímá Activision. Myslím, že chtěli být third-party, nezávislí na platformě."

 

"Pak se mezi nimi něco stalo. Nevím, o co šlo, ale po relativně dlouhých dohodách věci vychladly a tak jsme udělali další nabídku. Byla větší než ta od Activisionu, ale ten měl nad obchodem v té době stále kontrolu. Ceny vyletěly velmi vysoko, až to vypadalo, že se Nintendo odmítá zúčastnit."

Pak Activision vycouval, Rare spadlo pod MS a příběh skončil tak, jak ho známe nyní. Bylo by každopádně zajímavé vidět jejich hry i na Playstationu 3 a Wii.

Zdroj: Develop

 

Váš názor Další článek: Playstation Phone se prý jmenuje Zeus

Témata článku: , , , ,