RDR2 má za sebou nejúspěšnější víkend v celém zábavním průmyslu

Westernové dobrodružství psanců z divokého západu má za sebou startovní víkend, který nemá obdoby.

Red Dead Redemption 2 je podle většiny recenzí opravdovým majstrštykem a patří k tomu nejlepšímu z herního světa. Jeho výjimečnost však očividně leží také ve schopnosti Rockstaru prodat svoji značku. 

Přestřelky z konce devatenáctého století totiž zlákaly tolik lidí, že výdělky za úvodní víkend překonaly všechny dosavadní rekordy celého zábavního průmyslu. Za tři dny se povedlo nejočekávanější hře roku utržit neuvěřitelných 725 milionů dolarů. Více vydělalo jenom GTA V, které však nemělo startovní víkend, protože bylo vydané v průběhu týdne. Pro srovnání se můžeme tedy bavit o částce, která skoro trojnásobně přesahuje otevírací víkend nejnovějších Avengers či Star Wars: The Force Awakens.

Nedávno jsme také psali o překonání rekordů co se předobjednávek týče. To se podařilo Spider-manovi na PlayStationu, ale rekord mu dlouho nevydržel. I v tomto ohledu nyní kraluje Red Dead Redemption 2. Konkrétní čísla, co se týče prodaných kopií ale zatím veřejná nejsou. Je ale jasné, že se pohybovala v milionech. Máte i vy doma svoji kopii nejnovějšího kousku od Rockstaru?

Diskuze (2) Další článek: LEGO DC Super-Villains: trable z alternativní reality (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,