Real War – bojový simulátor americké armády

Válka – tento pojem nejenže značí ozbrojený konflikt, ale je i vděčným námětem pro mnohé a mnohé vývojářské týmy a jejich připravované tituly. Buďme upřímní – nevím jak vy, ale já ještě žádný opravdu reálný válečný simulátor nehrál (doufám, že jsem se někoho nedotkl :). Podle dostupných informací to ale vypadá, že hra Real War na to rozhodně má.
Hra Real War je vyvíjena společností OC Incorporated – na tom by nebylo nic tak zvláštního, pokud by ona společnost byla jen obyčejná vývojářská firmička. Jenže, ono tomu tak není. Hoši z OC Incorporated jsou totiž jedni z těch „vyvolených“, kteří měli tu čest pracovat na tvorbě realistických válečných simulátorů pro americkou armádu. Nejenže z jejich rukou pochází spousta a spousta výukových a simulačních programů pro koordinaci aktivit různých složek armády, ale jako hlavní tvůrci se podíleli na softwaru Join Force, válečnému simulátoru ve formě již zmiňované realtime strategie. No a Real War je jeho herní podobou.

Real WarReal War

Ani bych se nedivil, pokud vás předchozí odstavec pořádně navnadil – ono totiž pracovat pro americkou armádu nemůže jen tak někdo a software Join Force také má své „jméno“. No a pokud s sebou bohaté zkušenosti tvůrců mohou něco přinést, pak je to určitě pořádná dávka realismu (možná odtud to Real War, protože autoři jsou si vědomi svých „kvalit“) a to je něco, co mi hodně dlouho chybělo.

Ale zpátky k samotné hře. Real War se odehrává v roce 2007, tedy v době, kdy se Spojené státy utkávají se skupinkou teroristů. Ti na „hodné američánky“ požalují mezinárodnímu společenství, že jsou zodpovědní za nedávné odpálení jaderné bomby (ono to samozřejmě není až tak pravda). To vzápětí zvedne vlnu odporu a proti USA se vytvoří velká aliance, což znamená jen jediné – válku. Ve hře na nás čeká něco okolo 20 misí, které se mají odehrávat na různých místech světa. Kromě dvou stran sporu (aliance a USA) má do hry zasahovat ještě několik „okolních“ nepřátel, jakou jsou náboženští anarchisté či teroristé.

Neopominutelnou a již zmiňovanou skvělou vlastností hry by měl být její realismus. Autoři se zmiňuji o reálném chování všech jednotek v různém počasí, stejně tak vychvalují velice rozšířený (takřka až překomplikovaný) systém udílení příkazů a vůbec s ním spojenou umělou inteligenci. Počet jednotek ve hře bude samozřejmě velice blízký skutečnosti – setkáme se tedy z pěchotou, tankovým a raketovým vojskem, speciálními jednotkami – celkově jich má být okolo 40 na každé straně.

Real WarReal War

Grafickou stránku si můžete prohlédnout na „přiložených“ screenshotech – je z nich zcela patrné, že jednotky jsou 3D, zbytek bohužel 2D (možná, že to bohužel není na místě – ona 2D scéna je přece jenom přehlednější :).

Vydání hry už bylo několikrát přeloženo a tak není zcela jisté, kdy se jí dočkáme. Aktuální datum má být srpen tohoto roku. Snad tedy nic nezpůsobí další odklad a budeme si tak moci Real War konečně vychutnat.

Váš názor Další článek: Resident Evil Zero – zombie na Nintendu

Témata článku: , , , , , , , , ,