Realistické Los Angeles v Minecraftu stavělo 400 lidí, trvalo to přes 9 let

Některé projekty Minecraftu zkrátka dokážou vyrazit dech.

Minecraft nás už mnohokrát překvapil svými megalomanskými projekty, na kterých fanoušci stráví klidně i roky svého života, než s maniakálním smyslem pro detail vypiplají všechny aspekty své mapy. Měli jsme světová města, fantasy světy i menší projekty, ale tentokrát máme před sebou další rekordní milník.

Jedná se o dosud největší městský projekt ve hře - město Greenfield, realistickou kopii města Los Angeles v měřítku 1:1, což znamená že každá kostka ve hře reprezentuje jeden krychlový metr v reálu. Na mapě pracovalo více jak 400 lidí a trvalo to přes 9 let. Rozsah projektu nelze opravdu plnohodnotně chápat, dokud se nepodíváte pečlivěji a zblízka na jednotlivé detaily a nezjistíte, že všechny ty detaily jsou malé kostičky. 

Mapa má všechno - centrum s obrovskými mrakodrapy, temné uličky s odpadky, továrny, jeřáby, rybníčky, vlakové nádraží a vše, co byste normálně očekávali v metropoli. Vývoj projektu vede 10 lidi a celá skvadra architektů, která dala dohromady přes 20 milionů kostiček. A to je projekt hotov pouze z 25%. Kromě samotného města bylo samozřejmě potřeba vytvořit i rozlehlou krajinu a příměstské části kolem, kam se postupně samotné město bude rozšiřovat. Samozřejmostí byl i ray-tracing, který byl do hry přidán relativně nedávno a rozhodně udělal solidní humbuk, jak se můžete přesvědčit v našem speciálu skrze odkaz výše.

Do města už mohou první veřejní návštěvníci a ve hře existuje i samostatná inspekce, která prochází všechny budovy a kontroluje, že je vše funkční a připraveno na hráče. Ach ano, všechny budovy na mapě mají kompletně vymodelovaný a funkční interiér. Je to mamutí objem práce a tvůrci vše pravidelně koordinují skrze Discord. 

Navštívit můžete i interaktivní mapu, která se mění a rozšiřuje v reálném čase. 

Diskuze (19) Další článek: Sony oficiálně potvrzuje PS5 akci, budoucnost platformy ukáže příští týden

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,