Reálné představitelky Lary Croft II

Včera jste měli možnost seznámit se s úplně první reálnou představitelkou Lary Croft i s první oficiální modelkou – Rhonou Mitrou. Dnes na vás čekají informace o jejích následovnicích a také o několika dalších, neoficiálních modelkách. Příjemné čtení nad stránkami našeho časopisu.
Včera jste měli možnost seznámit se s úplně první reálnou představitelkou Lary Croft i s první oficiální modelkou – Rhonou Mitrou. Dnes na vás čekají informace o jejích následovnicích a také o několika dalších, neoficiálních modelkách. Příjemné čtení nad stránkami našeho časopisu.

Vanessa Demouy aneb zmatek nad zmatek
Nedlouho poté, co byla ukončena spolupráce s Rhonou Mitrou, přinesly některé herní magazíny informaci o nové představitelce reálné Lary Croft – francouzské modelce Vanesse Demouy. Evropský Eidos se k celé záležitosti od začátku odmítal vyjádřit, a tak všichni čekali, co se bude dít a jakéže velké překvapení se to vlastně chystá. Ticho po pěšině ovšem začalo být nesnesitelně dlouhé, a tak někoho chytrého napadlo, že by nebylo od věci zeptat se v US pobočce Eidosu v naději, že tam třeba budou sdílnější. Odpověď, které se tazatelům dostalo, však do celé věci vnesla ještě více zmatku a vysvětlení bylo stále v nedohlednu. Podle lidí v US pobočce, kteří se mimochodem k reálným představitelkám Lary stavěli o dost chladněji než evropská část firmy, nebyla Vanessa Demouy oficiální představitelkou Lary Croft. Modelku najal francouzský magazín VSD, který ji chtěl využít pro propagaci některých svých aktivit na domovském trhu. Ještě nějakou dobu se o Vanesse spekulovalo jako o další oficiální modelce Lary Croft, ale nikdy se tak nestalo.

Nell McAndrew
Pro rok 1998 se oficiální modelkou stala Nell McAndrew. Tato hnědovlasá kráska proslula především svým fotoseriálem pro magazín Playboy. Krátce po jejím představení na veřejnosti se objevily názory, že Nell je určitě tou nejlepší Larou, jaká se po Rhoně Mitře mohla objevit. Stejně tak ale zaznívaly hlasy, že Rhona byla lepší a pro její následovnici bude velmi těžké ji překonat. Když se další rok objevila Lara Weller, opakovalo se to samé – Tombraderovci se rozdělili na tři tábory. Pro jedny byla nesmrtelným idolem Rhona Mitra, pro jiné Nell McAndrew a samozřejmě se objevila také početná skupina příznivců Lary, ročník 1999. A tak pořád dokolečka každý rok, pouze se zvyšuje počet skupinek obdivovatelů, jejichž vysněná Lara tu už byla. Něco se však Nell McAndrew musí přiznat. Její výška, dokonalá postava a vypracované poprsí (nebo vypracovaná postava a dokonalé poprsí?) spolu s krásnou angličtinou (bohužel jsem neměl možnost posoudit na vlastní uši) z ní dělají o šprajcličku lepší Laru než z ostatních modelek.

Lara Weller
25letá holandská modelka se v roli Lary objevila poprvé na výstavě E3 v Los Angeles. Mezi její oblíbené pití patří především energetický nápoj Red Bull, což při vzpomínce na sérii poměrně vtipných reklamních šotů běžících v našich TV může vyvolat slabé zacukání koutků úst. Jako odpověď na otázku, jaké to je být Larou, kdysi řekla: „Chvíli mi trvalo, než jsem se s Larou úplně sžila, ale teď se cítím výborně. Čím víc jsem o ní přemýšlela, tím víc jsem byla její postavou nadšená. Je skvělé, že lidi si mě budou pamatovat jako dívku Tomb Raideru.“ Blondýnka to není.

Lucy Clarkson
V letošním roce je reálnou představitelkou Lary Croft mladičká, terpve sedmnáctiletá angličanka Lucy Clarkson. Byl to prý její otec, který jako první přišel s nápadem, aby se stala oficiální dívkou Tomb Raideru (ach ti ctižádostiví rodiče). Stejně jako její předchůdkyně se i Lucy profesionálně věnuje modelingu. S tím začala ve chvíli, kdy byla spolu s dalšími 11 dívkami vybrána z 16 000 uchazeček jako vítězka soutěže pořádané firmou Elite Model Agency. Krátce na to uzavřela první pracovní smlouvy. Lucy je nejvyšší představitelkou Lary (měří metr osmdesát), ale je zároveň i nejtlustší (váží 64 kg). K tomu při jedné příležitosti poznamenala: „Pracovat jako Lara Croft je skvělé. Je to vysoce oceněná práce a také je to v mém oboru jeden z mála jobů, který mohu dělat a nikomu nevadí můj zadek.“ V tom má Lucy určitě pravdu, protože když se podíváte na Laru (no dobře, na její zadek) z určitého úhlu, tak máte reálnou šanci splést si její pozadí s pozadím dobře vyvinutého vraníka. Poslední představitelka je tedy trochu při těle, ale podle mizivého procenta kritických ohlasů se zdá, že to nikomu nevadí.

Neoficiální představitelky Lary Croft
 
Neoficiálních napodobitelek hrdinky Tomb Raideru by mohlo být mnoho. Stačí si vzpomenout na soutěž o českou Laru Croft pořádanou časopisem Score. Patrně především kvůli tomu si Eidos tolik zakládá na mediálním humbuku okolo své oficiální, jediné, pravé (nejlepší, nejkrásnější…) představitelce Lary Croft.

Vanessa Demouy – tato půvabná Francouzka nafotila sérii fotografií na nichž je oblečená jako Lara Croft pro francouzský magazín VSD. Více informací ve včerejším článku.

Jodie Meares – australská modelka, která se, podobně jako Vanessa Demouy, zúčastnila jedné akce, na níž představovala Laru Croft.

Anda Maric – chorvatská modelka a rock’n’rollová zpěvačka. Mimo toho, také třetí nejkrásnější dívka své země roku 1998.

Budoucnost
Úspěch série Tomb Raider je obrovský. V tuto chvíli se na nás chystá již páté pokračování. V tom máme záruku, že další z oficiálních představitelek Lary Croft nám bude představena i příští rok. Uvidíme.
Váš názor Další článek: Hravý týden podle Honzy Kuneše

Témata článku: , ,