PC | Recenze | X360 | PS3 | Akce

Recenze: Battlefield Bad Company 2 - válečná destrukce

Modern Warfare 2 zbořila absolutně všechny prodejní rekordy. Do stejného rybníčku válečných akcí zamířila opět i Bad Company. Má šanci?
Kapitoly článku

Multiplayer

Multiplayer v Bad Company 2 je výborně vybroušený a neskutečně zábavný. Svou podstatou míří spíš do akčnějšího sektoru, než platí pro klasický Battlefield, oproti Modern Warfare 2 je ovšem daleko týmovější a taktičtější. Základem všeho jsou 4 povolání s různým vybavením (redukce z 5 u Bad Company) mezi kterými se můžete přepínat při každém respawnu. Jde o:

Assault - klasický voják vsázející na útočnou pušku. Odemyká si bedničky s municí, které může vyhazovat pro sebe či ostatní hráče.

Engineer – v základu ovládá samopaly s tlumičem, ale hlavně má raketomet a dokáže opravovat vozidla.

Medic – má lehký kulomet, později dostane přístup k lékárničkám a hlavně defibrilátoru, díky kterému může oživovat padlé spolubojovníky.

Recon – v podstatě klasický odstřelovač. Dokáže přivolat útok mortaru.

Sbíráním zkušeností odemykáte pro každé povolání zvlášť nové zbraně a vybavení, mimoto máte ještě k vylevelování dopravní prostředky a samotný váš profil, kdy stoupáte od jedné frčky k další.

Svou podstatou míří spíš do akčnějšího sektoru, než platí pro klasický Battlefield

Motivační systém je prostě bohatý a dokáže vás udržet u multiplayeru hodně dlouho. Na začátku sice budete chvíli trpět, protože chvíli trvá, než se vám odemknou první hodnosti a možnosti, později to jde ale rychleji.

VIDEO: 2621 'Battlefield: Bad Company 2 - Squad 
Rush Mode trailer'

Hlavně díky tomu, že nejste bodováni jen za zabití protivníků, ale za spoustu dalších aktivit ať už svázaných s povoláním (léčení, opravování, dávání munice…) či společných, jako je označení protivníka, asistence při zabití a tak dále. Velké bonusy zkušeností získáte i za splnění různých achievemetů, jako zabití daného počtu danou zbraní, oživení určitého počtu spoluhráčů…je toho spousta.

Málo nemusí být málo

Svoje válečné schopnosti můžete cvičit ve čtyřech módech. V Rush buď bráníte nebo ničíte dvojice stanic, pokud se vám to ne/podaří, odemkne se další část mapy s novou dvojicí. Conquest je klasika BF, snažíte se získat a udržet co nejvíce vlajek, aby protivníkovi vypršely respawnovací tickety. Squad Rush je jen komornější verze velkého Rushe, Team Deathmatch snad ani nemusím představovat. I když v porovnání s Modern Warfare 2 a jejich 17 módy se jedná o zatraceně nízké číslo, vadit až tak nemusí, protože bitvy v BC jsou na delší zábavu.

battlefield bad company 2 05.jpg battlefield bad company 2 06.jpg

Na druhou stranu, víc obsahu by škodit nemuselo, což platí i o mapách, kterých bylo původně 8, ale k dispozici je i map pack s mapami novými.

Situace, které zažijete s živými protivníky, vám bohatě nahradí otrávení z umělé inteligence

Nicméně multiplayer v Bad Company 2 rozhodně stojí za to – rozsáhlé mapy se spoustou bojové techniky (džípy, čtyřkolky, tanky, vrtulníky i čluny), důraz na týmovou (v ideálním případě) spolupráci, ale zároveň i svižné tempo, kdy se můžete spawnovat k členům týmu.

battlefield bad company 2
 02.jpg

Přidejte si systém destrukce a máte opravdu bohatý koktejl k vyřádění. Situace, které zažijete s živými protivníky, vám bohatě nahradí otrávení z AI a určité plytkosti single playeru. Pokud tedy zábava ve více hráčích patří mezi vaše priority, neváhal bych doporučit spíš právě Battlefield Bad Company 2 než Modern Warfare 2, který nabízí přeci jen impresivnější kampaň (což tedy ale nemluvím o kvalitě, ale to sem už nepatří).

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | válečná střílečka
Výrobce: EA DICE | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 5. března 2010
  • Výborný multiplayer
  • Destrukce
  • Smysl pro humor
  • Střídání prostředí
  • Drobné chybky
  • Průměrná kampaň
  • Slabá AI

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,