Recenze: Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon - kuře na cestách

Maskot Final Fantasy série získává svůj vlastní příběh a ukazuje, že není jen hloupé kuře. Nabízí zábavu pro mladé i starší.
Kapitoly článku

Square Enix ze sebe opět vydává to nejlepší pro potěšení nejen velkého, ale i malého obecenstva. Co jen může být pro malé hráče přitažlivější než velké žluté roztomiloučké kuře. Je velké, je plyšové, kouzelná modrá očka na vás koukají tím nevinným pohledem.

 

FFFCD 06.jpg

Je to milé a to je na tom tak úžasné. Ovšem nenechte se oklamat. Hra je určena stejně tak dospělým jako i dětem. Hra má sice nálepku 10+, ale určitě se u ní dobře pobaví i třicátníci a spol. Kdo si hraje, nezlobí a to platí i pro starší. Zase je to trošku jiný extrém oproti všem těm FPS hrám.

FFFCD 13.jpg FFFCD 14.jpg

Není to naše první setkání s naším Chocobem jako takovým. Popularita Chocobových dobrodružství je již dobře osvědčená (Final Fantasy Fables: Chochobo Tales, Chocobo Mystery Dungeon apod.) proto můžeme určitě čekat do budoucna i díly další.

Kuře zachraňuje zapomenuté město

A to doslova. Po krátkém tutoriálu se ocitáte v kouzelném městečku zapomenutých vzpomínek. A právě kvůli vašemu příchodu (jste velké měkoučké kuře, pamatujte) se začnou věci pomalu, tedy ve skutečnosti celkem rychle měnit. Jako první věc váš nejlepší kamarád Cid, stejně jako všichni ostatní ztratí vzpomínky, což je způsobeno zvláštním Zvonem Zapomnění na městské radnici.

Square Enix ze sebe opět vydává to nejlepší pro potěšení nejen velkého, ale i malého obecenstva

Další taková věc, která se děje docela běžně, velké zelené vejce spadlo z nebes a z něj se vyklubal…čekáte další kuře, že. Kupodivu ne, vylíhne se z něj malé lidské děťátko.

Poutavý pohádkový příběh jak od bratří Grimmů

Jedním z důležitých prvků RPG není pouze boj, ale také kvalitní příběh. Musíme brát v potaz, že hra je určená spíše mladšímu obecenstvu proto je příběh poněkud jednoduší a více pohádkovější ovšem i přes to velmi poutavý.

FFFCD 01.jpg FFFCD 02.jpg

Ukáže se totiž, že ten klučina není ledajaký, co taky čekat od dítěte které se vylíhlo z vejce. Ve městě kde všichni zapomněli svou minulost má schopnost probudit jejich vzpomínky zpátky k životu. A tak zjistíte, že je tu ještě něco víc, že kdysi dávno se stalo něco, co nemělo být zapomenuto, ale bylo. A tak odhalujeme příběh 4 strážců a pokračujeme následujíc tajemného chlapce.

FFFCD 08.jpg

Raffaelo – jak se dítě jmenuje, se jen tak objeví, a jen tak začne vracet lidem vzpomínky. Samozřejmě to ale nezvládne sám, a tak mu jeho věrný kamarád kuře Chocobo musí pomoci. Lidská duše, do které vstoupí se totiž přemění v několik levelů bludiště, na jejímž konci leží ztracené vzpomínky.

Autoři se rozhodli přidat nám navíc několik tajemných jeskyní

Ty budete postupně vracet obyvatelům města, ale jen to by asi nebylo příliš zajímavé. Proto se autoři rozhodli přidat nám navíc několik tajemných jeskyní, do kterých vždy Raffaelo záhadně zmizí jenom, aby si povyrostl o pár let.

FFFCD 03.jpg FFFCD 04.jpg

Samozřejmě čas od času nesmí chybět nástup ještě tajemnější sexy čarodějky, která se snaží v jejich snaze obnovit vzpomínky města zabránit.

Dostupné pro: Wii
Žánr: RPG | Tahové RPG
Výrobce: Square Enix | Webové stránky hry
  • Zajímavě vyprávěný příběh
  • Příjemný a jednoduchý herní systém
  • Minihry a možnost využívat prostředí
  • Opakující se náhodně generovaná bludiště
  • Dlouhé jeskyně můžou po čase přijít monotónní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,