Recenze: Hellgate: London – v pekle se ochlazuje

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 6

Diskuze k článku

Sir D.  |  07. 02. 2008 22:17

Ahoj všichni, kdo máte doma Hellgate London.
Jsem bohužel jeden z nadšenců a příznivců tohoto žánru a po shlédnutí recenzí a upoutávek jsem se nemohl dočkat datumu vydání. Budu stručný a nebudu to příliš rozvádět.
Proč bohužel? Byl jsem po zásluze (a opět) potrestán za to, že jsem si zakoupil originál hry (cca 1200,-Kč). Za tyto peníze jsem obdržel něco, za co by se asi styděl i pomocný dělník v továrně na cukroví. Nechci se zmiňovat o nudnosti lokací atd..., to už bylo popsáno.
Víc mi vadí, že hra je neuvěřitelně zabugovaná, objevil jsem chyby v questech, několikrát mi hra "spadla" tak, že jsem musel provést restart(hry), některá monstra po zabití přestanou útočit, ale jsou stále aktivní v zaměřovači, zůstanou "vrostlé" do stěn či stropu, několikrát se mi v inventáři ojevily úkolové předměty kterých se není možné zbavit, a nejhorší nakonec - v lokaci "Peklo". Po zabití pěti menších "bossů" (Lež, Rozpor atd...), má asi následovat tradiční, finální souboj s "Nejstarším". Píši "asi", protože ten se pro jistotu vůbec neobjeví. Patrně další chyba ve hře, která má občas právě problém s generováním postav (trhání obrazu při generování). Takže jsem hru ani nedohrál. První dojem - OBROVSKÉ ROZČAROVÁNÍ! Přesto jsem nezanevřel a zkouším to s jinými typy postav. Těším se na záplavu opravných patchů a na rady od jiných hráčů, jak tyto problémy řeší oni.
S pozdravem Bobo Vlach alias Sir D.,Metanoon. (46 let) valkyrie@cenrum.cz

 |   |  Odpovědět
Hoffec  |  02. 10. 2008 22:58

Jak tak čtu vaše názory tak mi to jen utvrdilo to ze proste nebudu poslušný plátce Her... mám doma pár her které mě opravdu nadchly a chci mít sběratelské edice ale hry tradičně stahuji a vůbec se za to nestydím hellgate london budu mít cca za 70min tak uz se na to teda netesim tolik jako po recenzi ale tlačítko DEL ovládám bravurně takže držte mi place

 |   |  Odpovědět
Staš  |  13. 11. 2007 12:53

Hodně jsem se na tuto hru těšil, také jsem si koupil originálku, ale hned první den jsem zjistil, že to prostě nepujde. Hrozivě nudné porstředí v podstatě nulová variace výzbroje (jen jsem vylepšoval stejné předměty nalezené na počátku). Nudné charaktery, nezvládal jsem jejich uvodní průpovídky, to prostě nešlo. Možná by hru zachránilo on-line hrání, ale ja osobně se nebudu namáhat! 5/10

 |   |  Odpovědět
Petr  |  10. 12. 2007 16:51

Ale koupil sis originalku ... o tom je dneska herni svet ... jenom doufam ze to Blizzarf nepostihlo ... na SC 2 se tesim jako malej

 |   |  Odpovědět
Sammy  |  12. 11. 2007 21:39

K recenzi bych doplnil toto:

-České balení hry obsahuje i plně anglickou verzi. Manuál bohužel překládal někdo, kdo v RPG kontextu chápe "make a party with friends" jako "uspořádat večírek s přáteli".
-Hra je stále velmi nedodělaná a autoři na ní pracují za běhu (člověk něco sbírá a pak mu to zmizí, protože se autoři rozhodli, že to dají jen předplatitelům)
-Hra má výrazné bugy: padá při otevření inventáře a některé questy nejdou splnit bez resetu lokace. To je docela problém, když se půl hodiny někam probíjíte, vlezete tam a ono to spadne. Jdete inu znova a tentokrát se modlíte a raději neotvíráte inventář.
-Hra postrádá jakékoliv charismatické postavy (s výjimkou úvodního intra). Plníte questy pro divná individua z nichž polovina halucinuje či je jinak postižena. Mluvit je taky nikdo nenaučil...
-Questy jsou trapné. To platí především pro hlavní dějovou linii. Přiklad: Zachraňujete zraněné templáře tak, že sbíráte díly pro porouchaný vlak, který je pak slavnostně odveze o 100m dál. Templáři se pak zjeví v polní nemocnici, kde na ně střídavě používáte lékárničku. Má cenu takovéhle blbosti fakt dělat?
-Autoři si zřejmě uvědomili plitkost questů a dali hráči zabudovanou minihru. V pravém dolním rohu se vám vygenerují tři úkoly typu: uděl x zranění typu y, zabij n příšer typu m... Pokud všechny tři úkoly splníte, vypadne vám nějaké vybavení. Toto je asi neoriginálnější element hry. Bohužel to není moc RPG...
-Není pravda, že všem postavám sedí všechna prostředí stejně. Rytíři jsou mnohem lepší v tunelech a střelci venku.
-Vývoj postav je s odpuštěním pro blbé. Hra je navržena tak, aby v podstatě nešla udělat chyba. Nové vybavení vás nutí investovat do atributů tak, že moc bodů o kterých můžete rozhodovat nezbývá. Rozhodnutí z D2 typu: DEX-BLOK versus VITALITA-HP se zde nekoná.
-Skilly neumožňují vytvořit špatnou postavu. Skill na první úrovni se většinou příliš neliší od jeho maxlé verze, protože jeho efektivitu udává hlavně váš level. Hra vás nutí hodně investovat do PREREQ. skillů pro skilly vyšší, což vám hodně omezí výběr dalších skillů.
-Skilly jsou velmi jednoznačné a neumožňují kombinace jako u D2. Nejoriginálnější nápad, který jsem na fórech zaznamenal je střílet s Guardianem.
-Upgradování zbraní je divné. Vrazíte něco do hi-tech mašiny a ona vám něco vygeneruje. Každý level odnesete své zbraně do jiné mašiny a ona vám na nich trochu zvedne dmg, aby jste na tom byli stejně jako všichni ostatní. To mě opravdu nebere.

Souhrn:
Tvůrcům se podařilo navodit úžasnou atmosféru, ale nedokázali ji doplnit o nadprůměrnou hru. Dejme jim ještě tak dva roky a třeba to pak půjde i slušně hrát.
Dávám 5/10


 |   |  Odpovědět
Rety  |  12. 11. 2007 13:30

No, příbeh moc nevím protože ho nečtu, jen beru qesty. Jediné co vím že mám jít na konec a sejmout hlavního bosse. Já to nepotřebuju aby tam byly zvraty jak mexické telenovele. A s grafikou? Mě se líbí a líbí se mi i to že se mi to hýbe na starším počítači, což ocení nejeden člověk. Jen si vzpomeňte že když vyšlo D2 tak šlo jen na 640x480, potom jelo na 800x600 a komu to vadilo?

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor