Recenze herních sluchátek HyperX Cloud Alpha Wireless. 300 hodin v kapse

HyperX vyrukoval s vylepšenou verzí svých populárních bezdrátových sluchátek Cloud Alpha. A moc často je nabíjet fakt nemusíte.

Co baví

  • Špičková kvalita materiálů
  • Sytý zvukový projev
  • Prostorový zvuk
  • 300 hodinová výdrž

Co vadí

  • Malá variabilita platforem
  • Chybí drátové připojení
9/10
Hodnocení

Zatím poslední model sluchátek Cloud Alpha jsme v redakci hodnotili velmi kladně. Až na pár much totiž nabízel nekompromisní herní zážitek a i když nebyl natolik všestranný jako moderní konkurence, na PC šlo o špičku. HyperX se nyní rozhodl na tento úspěch navázat omlazenou bezdrátovou verzí. 

Ta možná na první pohled vypadá takřka identicky, v útrobách ale skrývá velmi lákavé technologie v čele s prostorovým zvukem, špičkovým mikrofonem a až 300 hodinovou výdrží, což je také poznávací znamení modelu. Podařilo se?

HyperX Cloud Alpha Wireless HyperX Cloud Alpha Wireless
nabízí 46 obchodů za ceny od 3 749 Kč
Srovnat ceny na Živě

Kontrast barev sluší

Z vizuálního hlediska jsou sluchátka od svého předchůdce takřka k nerozeznání. To ale není vůbec na škodu, i zde totiž model láká neuvěřitelně prémiovým feelingem a opravdu robustní, perfektně sedící konstrukcí. Výrazně červený kovový rám je opleten kvalitním koženým náhlavním mostem s hezkou texturou šití, stylově pojaté drátky jsou pak napojeny do velkých prostorných náušníků. Ty mají na sobě velmi pohodlné polštářky z paměťové pěny, které zcela zakryjí uši, takže je tu dobré pasivní odhlučnění. 

hyperx_cloud_alpha_wireless_4_front_1080x.jpghyperx_cloud_alpha_wireless_3_side_1080x.jpghyperx_cloud_alpha_wireless_1_main_1080x.jpg
Design jako by z oka vypadl předchůdci. Proč ale měnit to, co funguje?

Osobně se mi barevný kontrast červené a černé neuvěřitelně líbí, je stylový a přesto ne přehnaný. Již tradičně je tu minimální pohyblivost v kloubech, na to jsme si už ale zvykli a sluchátka jsou velmi pohodlná téměř na jakékoliv hlavě, bez nutnosti cokoliv moc štolovat nebo upravovat. Jsou také překvapivě lehká a dobře drží na hlavě. Vnější stranu náušníku už jen zdobí logo výrobce, veškeré ovládací prvky jsou schované v dolní části. 

Hardwarové specifikace 

  • Provedení: Náhlavní
  • Konstrukce mikrofonu: odepínací, redukce šumu
  • Typ připojení: USB-C, USB-A
  • Frekvence: 15 - 21000 Hz
  • Velikost měniče: 50 mm
  • Hmotnost: 335g
  • Technologie: prostorový zvuk DTS Headphone:X, výdrž 300 hodin
  • Cena: 5 499 Kč

Na levém sluchátku najdeme zdířku pro připnutí mikrofonu, USB-C port pro nabíjení, zapínací tlačítko a tlačítko pro ztišení mikrofonu. Na pravém sluchátku už je pak jen regulace hlasitosti, takže si to rozhodně nespletete. Chybí mi tu ChatMix, na který jsme si už zvykl z konkurenčního Arctisu, ale člověk holt nemůže chtít všechno. Jinak působí sluchátka velmi bytelně a kvalitně, zde tedy HyperX tradičně odvedl skvělou práci. 

PC hraní vládne všem

Sluchátka bezdrátově připojíte skrze 2.4GHz adaptér k PC, PS4 a PS5, jen na PC ale sluchátka nabízí svůj plný repertoár schopností, což je lehce omezující. Osobně jsem si už zvykl na moderní duální přístup sluchátek, která připojíte téměř k čemukoliv a mít sluchátka soustředěná víceméně jen na jednu platformu už zkrátka netáhne tolik. Minimálně 3.5mm Jack by rozhodně pomohl. Na druhou stranu chápu zaměření kvality a pokud hledáte právě herní sluchátka pro PC hraní, pravděpodobně je jen málo stejně vypiplaných sluchátek. Na PS4 a PS5 si zplna neužijete prostorový zvuk a ani si nepohrajete s ekvalizérem. Naštěstí to vynahrazuje už v základu špičkový zvuk. 

20220415_110729.jpg
Prémiové materiály jsou vidět na první pohled. Sluchátka vypadají velmi bytelně

Cloud Alpha Wireless se může pochlubit 50mm měniči a ty odvádí precizní práci. Zvuk je krásně sytý, hluboký a dost zřetelně jsou slyšet všechny frekvence, jen s lehce slabým podáním těch středních. Basy jsou mohutné, vokály krásně čisté a je úplně jedno, zda zrovna hrajete, koukáte na film nebo posloucháte hudbu. Pokud používáte sluchátka na PC, skrze software Ngenuity si můžete jemně pohrát s ekvalizérem a zvukový projev si ještě více vypiplat. Jinak ale v programu nenajdete nic moc zajímavého. 

 

Pro hráče bude také dobrou zprávou výborný prostorový zvuk, zde zastoupený technologií DTS Headphone:X

 

Pro hráče bude také dobrou zprávou výborný prostorový zvuk, zde zastoupený technologií DTS Headphone:X, což je taková konkurenční obdoba THX Spatial Audio, které můžete najít např. ve sluchátkách společnosti Razer. Prostorový zvuk je vypiplaný a velmi přesný. Neměl jsem problém slyšet čisté dialogy v RPG hrách, nebo skvěle orientované ducání podrážek v Call of Duty: Warzone. Všechny detaily jsou krásně vyrovnané a nic zbytečně nepřehlušují basy nebo šustění vyšší hlasitosti. Osobně hraju většinou s 60% hlasitostí, i vyšší úrovně ale držely velmi čistý zvuk. 

20220415_110858.jpg20220415_110802.jpg20220415_110837.jpg
Ovládacích prvků je minimum, Cloud Alpha se soustředí na maximální jednoduchost

Stejně mohu pochválit i mikrofon, který je perfektní. V případě potřeby jej lze osadit ještě blokátorem okolního hluku, už v základu je ale precizní a snímá hlas velmi čistě, což mi potvrdili kolegové na Discordu. Mikrofon se skvěle hodí i na streamování, i když tam je samozřejmě vždy nejlepší sáhnout spíše po externímu zařízení. 

Ke konci se musím zmínit o hojně propagované výdrži, která se papírově má držet na hranici 300 hodin. Sluchátka jsem používal intenzivně (rozuměj cca 5 hodin denně, v některé dny 8-10 hodin) celý týden a nemusel jsem je nabíjet ani jednou. Ke konci neděle ukazoval software v počítači stále cca 60% baterie, což je velmi působivé. Zapomínat nelze ani na to, že udávaná výdrž se počítá s cca 60% hlasitostí. Cokoliv nad to už baterii ždíme podstatně více. Opravdovou výdrž ukáže až dlouhodobé používání, mít možnost zapomenout na to, co je to nutnost nabíjet je ale rozhodně příjemné.

Verdikt

HyperX Cloud Alpha Wireless jsou jedny z nejlepších sluchátek pro PC, které jsme poslední dobou zkoušeli. Nabízí robustní konstrukci, špičkový prostorový zvuk, kvalitní mikrofon a jsou extrémně jednoduchá na užívání. Minimální využitelnost mimo PC zabolí, stejně jako málo možností softwaru a vyšší cenovka s ohledem na omezení. Pokud ale hledáte ostrého hráče pro PC, právě jste našli. 

Diskuze (2) Další článek: Pedro Pascal si dává od hry The Last of Us odstup. Chce ctít herní legendu po svém

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,