Recenze: Jak 2: Renegade – konzolová hra roku

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 18

Diskuze k článku

Otto Jelínek(pandarenbrewmaster)  |  13. 12. 2004 17:01

Jak 2 je podle mě cool hra, protože nemá takovej dětský děj jako Jak 1. Nic proti jak1 ale připadá mi taková pro malé děti. Málo moderní, městečko je malé, Jak ještě nedokáže vypustit svoji temnou sílu,zbraně chybí.

Jak 2 mě inspiruje svým dějem, nádherná grafika i když při mým oblíbeným big head módu přibude nějaká ukázka kde vidím jakovi do hlavy, ale když je hlava normální(haha) tak normálně se nic zvláštního neděje.Ale jsou tu i věci ke kterým se nemůžu dostat.

JAK1

Nevím kde dostat powercell ve Volcanic crater Úkol: Najdi skrytou PowerCell

Nevím co znamená první úkol ve spidercave (Shoot The Gnawing Lurkers)

Jinak ještě chci komentovat co mě štve.

Jak1-

hromadně moc orbů.

Úkol na Snowy Mountain Open the frozen crate- mám strefit totálně malý zmražený detail.

Jak2-

velké město mi nevadí, to je právě cool

místo žraloka tam je nějaká ponorka s kanónem.

jedinej úkol který mě na hře opravdu štve, je dostat se na kraj Slums, když sebereš kousek Seal of Mar.(jde na tebe asi 1000 krimzon guards

nepochopitelnej úkol v Tomb Of Mar(nějaké mušky které buď vybuchnou nebo se přilepí na dveře.

Jinak hře dávám známku 1 a těším se až vyjde Jak 3.

 

 |   |  Odpovědět
Dominik  |  26. 10. 2008 12:36

Aho potreboval bych poradit ohledne hry JAK2 RENEGADE,díky moc prosím napiste mi na email:neo.cibulka@seznam.cz

 |   |  Odpovědět
mono  |  04. 12. 2003 18:05

Jak II je nieco uplne ine ako bol Jak&Daxter. Je to trochu podvod na hracoch (hlavne detoch). Uz samotna hra nie je doporucovana detom do 12 rokov hoci J&D bol pre nich stvoreny. Je to skoda.
Vyuzili len meno, ale hru uplne prekoncipovali. Podla mna k horsiemu.
To mesto je obycajne bludisko a uz ma fakt stve sa neustale presuvat 5 minut k nejakemy typkovi, co ti povie par viet. a podme spat.
Linearita je uplne jasna a nuti Ta hrat niekedy len jediny level, resp. cestu. Nepaci sa Ti postrielat asi 500 policajtov? Smola, musis! Inak to mozes zabalit.
Levely su ovela tazsie a menej zabavne. Deti su o rok starsie, a hosi dohrali J&D na 95%, tak tu musim 1/2 levelov prechadzat ja.
Ak niekomu sa pacil J&D, a chce presne nieco take, nech dobre zvazi kupu. Pohoda a "rozpravkovost" je uplne prec.
Som sklamany.


 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  04. 12. 2003 20:52

kdyby jste si precetl recenzi driv nez Jaka 2 koupil, dozvedel byste se, ze to pro deti rozhodne neni.. skoda jen, ze se to nelibi ani vam...

 |   |  Odpovědět
mono  |  09. 01. 2004 11:32

Snas mi nechcete povedat, ze ak vydavatel nazve hru rovnako, dokonca ju oznaci dvojkou, ze by som mal cakat nieco uplne odlisne. Snad nie som povinny citat recenzie!

Aspon v pripade Jak II to bude jasne. ... kaslem nan!

Ratchet II bol dvojka ako sa patri, vylepseny, osperkovany spustou napadov, este viac zvysena hratelnost. Hram ho tretikrat (este mi zostava uipgrade troch zbrani a asi 4 skill points,m co mi otvori nove features a pod.)

Jak II som dohral na 98% .Posledny zapas ma nebavil a bohuzial som nemal nabite vsetky zbrane, len jednu (tu najslabsiu samozrejme a hra mi nedovoli ist inde, proste ak by som sa chcel vratit niekam, len tak, alebo si nabit zbrane - mam smolu. Takze prdim na finalny boj, na zbieranie bodikov a kadejakych bonusov.

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  09. 01. 2004 22:46

jiste, jmeno JAK je zarukou kvality. Proc by ale jmeno melo znamenat ten samy zanr potazmo totoznou hru, to tedy nechapu. Mozna Vas tato zkusenost privede k tomu, ze si napriste vyhlednutou hru i "proklepnete" v nejake (nejlepe v doupeci recenzi.

docela by me zajimalo, jak jste mohl v JAK2 dosahnout 98%, kdyz - jak sam pisete - "prdite" na sbirani bonusu!

***** SPOILERS *****

finalni souboj - pokud mohu soudit - je "podchycen" prave tak, aby se musel hrat jen s tou nejslabsi zbrani (pokus se chcete vyhnout frustrujicimu loadingu). JAK2 je po certech obtizna hra a finalni souboj se z celkove obtiznosti hry nijak nevymyka. Kazdopadne Vase skoda, ze hru koncite prave v jejim finale.

 |   |  Odpovědět
mono  |  12. 01. 2004 08:16

Poskytovat rovnaku, kvalitu, image, styl a pod. - to je ucelom znacky, ako nositela garancie pre spotrebitela. Snad mi nechcete povedat, ze by ste vobec nezazlievali (vydavatelovi, producentovi), keby ste miesto Lary Croft nasli dievcatko, ktore hopsa po krajinke a zbiera si nejake krystaly.

Tych 98% je napisanych na mojom bloku pre ukladanie (dve maju deti - cca 50%). Tie poulicne putace (bonusy) som neriesil (mozno jeden).

 |   |  Odpovědět
Vir  |  10. 11. 2003 09:30

Hru jsem dohrál, uznávám, že je kvalitní, ale takhle bezbřehé nadšení a hodnocení na samé hranici dokonalosti si rozhodně nezaslouží. Zatímco Jaka No.1 jsem odehrál už dvakrát, k Jakovi No.2 se už určitě nevrátím a v nejbližších dnech poputuje do bazaru. Myslím, že by hra měla především bavit a ne hráče frustrovat často zcela nesmyslně. Největší frustrací je pak neustálé přesunování se městem, zdlouhavé a nudné. Hra má také několik nepominutelný chyb, například se mi párkrát stalo, že byla "fajfkou" uložena a pak jsme byl vrácen zpět až na začátek mise. Systém kamer je dobrý, ale rozhodně ne dokonalý. Po polovině hry už je vše spíš jen nastavovaná kaše, náměty misí se víceméně opakují a chybí tu invence, nápady, které by člověka přitáhly ke hře tak jako třeba v případě Ratcheta a Clanka. A za vůbec největší nedostatek hry považuji její zdrcující lineárnost. Občas si můžete vybrat ze dvou tří úkolů, ale to je vše. Vedlejší mise ve městě jsem vyzkoušel a pak neplnil vůbec, stejně tak by mě ani nenapadlo hru po závěrečné animaci začít hrát znovu, byť s určitými výhodami a plným arzenálem zbraní i nábojů. Byl jsem rád, že už to mám za sebou...

Na druhou stranu samozřejmě respektuji názor recenzenta a také recenzi jako celek považuji za velmi dobrou. Osobně bych hru hodnotil maximálně 8/10.

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  10. 11. 2003 11:07

Mrzi mne, ze jste ve hre narazil na problemy, ktere uvadite, ale ja se s nicim podobnym nesetkal. 100% nastavitelna (a 100% user-friendly)kamera mi taktez nedelala zadne problemy.

linearnost tu samozrejme je, ale je opravdu na skodu? diky ni je atmosfera a samotny pribeh silnejsi. nemyslite?

moc dobre vim, co myslite temi postranimi ukoly ve meste. jsou nechutne obtizne (ale proc ne, kdyz k dohrani samotne hry nejsou potreba? - tahle se zivotnost hezky prodlouzi) a system odmen je oproti Jak1 uplne nekde jinde. obligatni "nekonecne naboje" a "nesmrtelnost" za super pritazlive zrovna nepokladam, ale takovy "level select" - ktery jsem hodne postradal v GTA3 tu je a pak je tu bajecny "scene player", kde se konecne muzete nabazit Daxtera az po okraj!

diky moc za reakci. je jen dobre, ze se lidem libi jine veci, jinak by to byla nuda. me proste Jak2 sedi nekolikanasobne vic, nez Jak1 a o RaC (nepochybuji) take rozhodne soud doupete..

 |   |  Odpovědět
roman  |  16. 11. 2003 19:13

ahoj.dohrál jsem Jaka 1,2 i Ratcheta 1 a 2 a když to posoudím(dohrál jsem je na úplných 100%) tak mi vychází jasný žebříček(skoro) 1.místo -Ratchet 1  2.Místo Jak 2  3.Místo Ratchet 2  4.Místo Jak 1  -někdy jsem musel použít Action replay-zvláště na kompletaci všech bonusů ve všech jmenovaných hrách!Zvláště Jak 2-těžké!Ale z hlediska hratelnosti a celkové zábavy vede bohužel nebo bohudík Ratchet 1-díl.Škoda ,že se vhodněji nenamixoval s 2.dílem!!děkuji za pozornost.S pozdravem ...herní analytik.

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  16. 11. 2003 21:24

pouzivani AC je "chciparna" pak kdybych ho pouzil jednou jedinkrat, nemel bych pak ze hry spravnej poit pokozeni. kazdopadne chapu, ze se muze naskytnout situace, ze by hra uz zustala provzdy nedohrana, a jedine vysvobozeji by bylo prave AC. ale v prispevku je psano, ze AC jsi pouzival: "zvláště na kompletaci všech bonusů"

dik za zebricek tech ctyr her. je videt (nejen podle tveho mineni) ze RaC2 opravdu nedosahuje kvalit sveho predchudce..

 |   |  Odpovědět
roman  |  17. 11. 2003 13:45

ahoj.jak jsi správně řekl AR je používán v posl.-krajním případě když už je hra pro nehumanoidy-roboty.Díky němu jsme doma dohráli všechny hry (mimo hry Maximo-jediná hra kterou jsem nedohrál na 100% z asi  5000 her za posledních 20 let!)Když tak sleduji herní trh(a sleduji ho každý den) tak mě napadá ,že vývojáři nemají nic na práci ,aby nám předkládali hry s tolika bonusy a obtížnostmi,aby se s tím člověk zabýval celý rok(jednou hrou)!A když poslouchám různé lidi -třeba v prodejnách a poč.bazarech-tak vidím ,že většinu her dohrají tak na 80%.Jinak ještě k těm 4 hrám:absolutní zábavu pro všechny poskytuje jen Ratchet 1(myslím i zábavu pro ženy ,děti muže atd.-a hlavně opakované hraní!)Ty ostatní jsou na tom už hůře s opakovaným hraním.Nikoho moc nenutí hrát je znova.toť můj názor(i názor několika dalších lidí a známých.)S pozdravem...herní analytik.

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  17. 11. 2003 15:13

s AR souhlas. nevim, co presne myslis "vývojáři nemají nic na práci ,aby nám předkládali hry s tolika bonusy a obtížnostmi,aby se s tím člověk zabýval celý rok(jednou hrou)" ja to vidim podobne a hodne si toho vazim. kdyz vidim, ze si vyrobci dali tu praci a do hry zakomponovali neco, co neni pro samotnou hru dulezity, tak smekam. naposledy me takto dostal Monolith Software s jejich Xenosaga. V teto hre je implementovana vyborna karetni hra (Xenocards). ne neni nic srovnatelneho s kartama ve FF hrach. Xenocards se daji smele prirovnat k Magic the Gathering!!

 

a Jak2 je na tom s "nastavenou" zivotnosti vice nez dobre. po pribehove linii jsem hru dohral po 18-19 hodinach a ted, kdyz mi hra hlasi 121% hotove hry (a 163 nasbiranych orbu z 200), zastavil se mi ukazatel ciste hraci doby na 30-ti hodinach. To neni spatne na "akcni" hru, ne? podotykam, ze jsem nehral ani jeden level znova, tech 10h navrch jsou ciste subquesty!!

 |   |  Odpovědět
roman  |  18. 11. 2003 11:29

Ahoj.No díváš se na to příliš z pohledu poč.recenzenta a odborníka na hry.Ale je třeba se zamyslet jako řadový uživatel-ka ,který má jěště plno dalších zábav a hlavně povinností.Jak se říká -to hezké trví vždy jen krátce-to platí i o poč.hrách.Uvedu příklad -třeby hra Davil my cry 1-byla krátká-ale dle mého soudu byla skvělá(dohrál jsem ji na všechny obtížnosti-bez AR na nej.obtížnost je člověk bez šance-pro roboty!)Ještě jeden příklad-mám doma 4 letého syna a 12 letou dceru a co myslíš že hrají -Ratcheta 1 (teď už i 2 díl)stále dokola dokud nemají včechny zlaté šrouby a zbraně i skill pointy.Když jsem jim tam vložil Jaka 2 -tak zprvu se jim to líbilo ,ale následně ho odhodily a derou se k Ratchetovi 2.(ale i tak říkají ,že 1.díl byl hezčí!)No uvidíme -ono zjistit vše o hře trvá spoustu hodin.Díky za pozornost.S pozdravem ....herní analytik

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  18. 11. 2003 13:29

nerekl bych, ze se na hry divam s pohledu recenzenta. spis z pohledu hrace, ketrej za svy penize chce dostat neco vic nez jen zabavu na par hodin.

jak jsem psal v recenzi, Jak2 neni zrovna tim pravym titulem pro deti. nejen kvuli komplikovanejsimu pribeho, ale hlavne kvuli nesrovnatelne obtiznosti s Jak1..

 |   |  Odpovědět
Kamil G.  |  21. 11. 2003 20:23

Panove, zaujal a prekvapil me vas odlisny nazor. Ja to vidim tak: Jak 1 (dohrano na 100%) davam 9/10 (a cestne misto na policce nejlepsich her), Ratchet & Clank 1 (dohrano asi na 98%) davam 5/10 a odchod do bazaru bez kapky litosti.

Nevim co se vam na tom Ratchetovi tak libilo? Co vas na nem tak bavilo? Me to prislo mi to jako nudny prumer (sterilni grafika, bezduche strileni, extremne mala az nulova obtiznost) ktery se absolutne neda srovnat s takovym skvostem jako byl Jak 1. Ratcheta dvojku uz si urcite nekoupim. Ptam se protoze se mi zda ze Jak 2 je v podstate prevleceny Ratchet (duraz na strileni ne na skakani, stejny engine) a tak nevim jestli si ho koupit. Dik za nazor.

 |   |  Odpovědět
Jakub Koutný  |  21. 11. 2003 23:02

v jakovi2 se strili hodne, to je fakt. skakaci "intermezza" mi ale svou kvantitou naprosto vyhovovala - Jak1 byl pro me az prilis "uskakany". Jak2 je vaznejsi a celkove nekde jinde - urcite se o nem neda rict, ze je to hospacka, ani ze je to akcni hra. je nekde uprostred.

P.S. to RaC bezi na enginu Jaka!

 |   |  Odpovědět
roman  |  01. 12. 2003 17:51

ahoj.spíš se zeptej mých dětí a občas i ženy co je baví na Ratchetovi.jjjjje to totiž jedna z mála her co si jí s chutí zahrajou lidi od 3 let výše (a na pohlaví nezáleží)-to je ta snížená obtížnost!tvůrci to už pochopili -po vzoru všech Wariolandů na GBA-optimalizovat obtížnost. a když jsme u toho Jaka 2 toho dohraješ zhruba za 20 hodin s bonusy asi za 40-50.ale i ten prý málo obtížný Ratchet 2 -dohrání za 20-30 hodin-ale s bonusy tak 80 a se všemy upgragovanými zbraněmi jsem ji hrál asi 120 hodin.tady dostaneš za své peníze daleko více než u Jaka2! a hlavně tady opakované hraní baví a jsou tu dobré maxi hry.

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor