Recenze: LEGO Star Wars – Lucas není doma, kostičky mají pré

Svět Hvězdných válek složený z kostiček Lega. Šílená představa? To jistě, ale také nesmírně zajímavá a v herní podobě i neskutečně zábavná. Přesvědčili jsme se o tom na konzolích i PC, teď přicházejí na řadu mobilní telefony. LEGO Star Wars je bere útokem... a předem vám můžeme prozradit, že ani v „malé“ verzi nedělá ostudu.

Martin DemigerŽánr: Akční
Multiplayer: ne
Platforma: Java MIDP 1.0
Testovací hardware: Nokia N70

Hvězdné války jsou vděčným námětem nejen mnoha filmů, ale v poslední době hlavně her. Můžeme mluvit takhle obecně – Lucasovo dítko na nás útočí z monitorů, obrazovek a dokonce už i displejů mobilních telefonů. Důkazem je horná novinka LEGO Star Wars.

 

První dojmy z hraní LEGO Star Wars jsou rozporuplné. Může za to hlavně komplikované ovládání, které nepočítá se zelenáči a rovnou po vás očekává „velké kousky“. Bez přípravy, bez tréninku. Nedivte se proto, že bude životů ubývat rychleji než v jiných hrách.

Už druhý pohled je ale o poznání lepší – začnete si všímat třeba příběhu, jehož hlavní hrdinou je mladičký Anakin Skywalker. V jeho kůži se vydáte na záchranu kamaráda a budete se maximálně snažit i o to, abyste sami přežili. Nebude to tak lehké – nepřátel jsou mraky, světelné meče nebudou stíhat.

 

Hra po vás sice chce jen dvě věci: řešení puzzlů (skládajících se z barevných bloků kostiček Lega) a akci, při níž musíte zabíjet nepřátele. Ve skutečnosti v sobě ale skrývá mnohem víc a  v žádném případě nejde o tak jednoduchou zábavu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Naopak – zdejší hratelnosti v sobě kombinuje jak nekončící zábavu (tj. bavíte se od první až do poslední minuty), tak dlouhou hrací dobu. Čeká na vás rovná dvacítka levelů.

 

Po audiovizuální stránce si není na co stěžovat. Grafika je skvělá, okolní obrázky vás o tom ostatně můžou přesvědčit. Stejně tak zvuky – ty sice nejsou bůhvíjak početné, jsou však známé a při hraní si budete pobrukovat známé melodie. Chybět samozřejmě nemůže ani klasicky starwarsovsky nakloněný text – i díky němu hra nabírá na atmosféře, kterou má jen málokterá mobilní hra. A to je prosím hlavní tahák LEGO Star Wars. Nemusím zmiňovat ani to, že je celý herní svět složen z LEGA, to je všem jasné...

Světlé stránky hry
  • Atmosféra
  • Dlouhá hrací doba
  • Hratelnost
  • Zvuky/Hudba¨
  • Grafika
Temné stránky hry
  • ovládání

Bohužel i LEGO Star Wars má své chyby. Respektive jednu, ale o to zásadnější: po dohrání už nebudete chtít znovu. Jistě, titul vám vydrží na několik hodin... ale stále je to málo, vezmeme-li v potaz, na kolik by se hrací doba natáhla, kdyby se dalo hraní zopakovat. Bohužel nedá, něco jako znovuhratelnost zde není. Jinak si ale není na co stěžovat. Máte tu čest s po čertech kvalitním titulem. Po grafické stránce, co do hratelnosti i zábavnosti... Prostě neváhejte a stahujte.

Grafika: 8/10
Hudba: 8/10
Originalita: 7/10
Atmosféra: 9/10
Hratelnost: 8/10

Pokud překonáte trochu horší ovládání, budete se náramně bavit. A o to přece jde!

Celkové hodnocení: 8/10

Váš názor Další článek: Ubisoft je na tom letos lépe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,