Recenze: Singstar Summer Party – Letní zpívání

Venku sice řádí aprílové počasí, ale v Sony už myslí na pomaličku přicházející léto. Teplo a slunce přináší nová kompilace pro oblíbenou karaoke hru Singstar. Pojďte se spolu s námi podívat, co vše nám oblíbený simulátor zpěvu přináší tentokrát.

Platforma: PS2
Typ hry: karaoke
Multiplayer: ano, až 8 hráčů
Výrobce a vydavatel: SCEE (
http://eu.scee.com/index.jhtml)
Distributor v ČR: Sony CZ (
http://www.playstation2.cz/)
Homepage:
http://www.singstargame.com
Datum vydání: 25. duben 2008

Fanoušci zpívání se dají rozdělit na mnoho skupin podle mnoha měřítek. Některým stačí zpěv ve sprše nebo při oblékání a neradi se s ním předvádějí někde jinde. Další se zase přihlašují do různých Superstar a X-Faktorů a snaží se ve svém koníčku prorazit. Některým se to i povede. Ale ať už zpívat umíte nebo ne, můžete patřit do Singstar komunity. Ta si za posledních pár let vybudovala nezanedbatelnou pozici na poli zpěvu pro všechny. Pořádá jednu party plnou zpěvu za druhou a po verzi pro Playstation 3 s online možnostmi se mohutně rozlézá po internetu.

  
 V nové Singstar najdete písně pro ženy...

Na domovské stránce Singstar najdete videa a zvukové záznamy mnoha členů komunity. A každý den přibývá spousta dalších. Ne každý je ale šťastným majitelem Playstationu 3 a Sony nezapomíná ani na ty, kteří si nemohou nové písně stahovat z online obchodu přímo do konzole (a že jich není málo). Přichází proto další z již nespočitatelné skupiny datadisků k původní Singstar. Tentokrát se žhavým slunečným výběrem starších i nejnovějších letních pecek.

  
...ale na své si přijdou i muži.

Celkový seznam písní najdete jako obvykle na konci článku, ale již teď se můžete těšit na některé skvělé písně mezi které patří například hit z devadesátých let Lou Begy – Mambo No. 5. Pro ty, co nedají dopustit na léta ještě kapku starší, tvůrci připravili Davida Bowieho a jeho hit Let’s dance či Wham! s písní Tropicana. Některé může potěšit nečekaný hit loňského léta, kterému nešlo uniknout opravdu nikde – Umbrella od Rihanny.

  
 Užijte si opět napínavé souboje s přáteli

Seznam písní:
 
Adele - Chasing Pavements
Amy Winehouse - Tears Dry on their Own
Blondie - The Tide is High
Blue - Girls & Boys
Booty Luv - Shine
Chesney Hawks - The One & Only
David Bowie - Let`s Dance
Diana Ross - I`m Coming Out
Dirty Pretty Things - Bang Bang You`re Dead
Dodgy - Good Enough
Elton John - I`m Still Standing
Five Star - System Addict
Girls Aloud - Call the Shots
KT Tunstall - Suddenly I See
Kaiser Chiefs - I Predict a Riot
Klaxons - It`s Not Over Yet
Lou Bega - Mambo No. 5 (A Little Bit of)
Madness - House of Fun
Mel and Kim - Respectable
Mika - Big Girl (You Are Beautiful)
Peter Andre - Mysterious Girl
Plain White Ts - Hey There Delilah
Pulp - Disco 2000
Razorlight - In the Morning
Rihanna - Umbrella
Sugababes - Red Dress
Texas - Summer Sun
Toto - Hold the Line
Wham! - Tropicana
Yazz - The Only Way Is Up

Skladba písní je rozmanitá a stejně dobře si zazpívají jak ženy, tak muži. Celý výběr samozřejmě nemůže vyhovět všem, ale věřím, že každý si v něm svou trošku do pěveckého mlýna najde. Ke všem písním jako vždy patří i kvalitní videoklipy, na které se můžete podívat, pokud zrovna nevyužíváte kompatibilitu s EyeToy kamerkou a nenahráváte svoje hubení i taneční umění pro budoucí využití.

  
Singstar vám pomůže zlepšit se ve zpěvu

Z hlediska hratelnosti se v Singstar (jako obvykle) nic nezměnilo. Veškerá menu najdete přesně tam jako v předchozích dílech a na žádné nové vychytávky či módy se netěšte. Nic se ale nezměnilo ani na zábavě, jakou opět nabízí. Ať už si chcete zpívat jen tak sami pro sebe v módu bez hodnocení, nebo se snažit o dosažení statutu Superstar v hodnocených skladbách, zábavy si se Singstar užijete jako obvykle spousta.

  
 Výběr obsahuje nové i starší hity

O Multiplayeru snad již ani není potřeba se zmiňovat. Není nad to zazpívat si některou z písní se svým kamarádem v duetu či duelu. Až v osmi hráčích můžete uspořádat týmový turnaj a zpívat různé skladby nebo jejich sestřihy až do rána. Dávejte ale pozor na sousedy, kteří ne vždy dokáží ocenit vaše pěvecké umění.

Světlé stránky hry
  • Další nášup písní
  • Starší klasiky i nové pecky
  • Možnost vypnout hodnocení rapování
Temné stránky hry
  • Výběr písní nemusí sednou každému
  • Opět nic nového
  • Pro majitele Singstar PS3 zbytečnost

Singstar: Summer party přináší přesně to, co má v názvu. Obohaťte svou sbírku žhavými hity a prozpívejte se až do léta. Nic jiného než novou sbírku ale nečekejte, jinak budete zklamaní. Vše tedy závisí na tom, jak vám a vašim přátelům padnou dané písně do noty. Pokud ano, není třeba váhat, v obchodě najdete už brzy vaši starou známou a milovanou Singstar.


Grafika: 7/10
Pestrost písní: 8/10
Novinky: 0/10
Hratelnost: 8/10

Pokud ještě neuvažujete o koupi PS 3 Singstar s možností stahování vybraných písní, je tu další možnost rozšíření vaší písňové knihovny. Nic víc, nic míň.

Celkové hodnocení: 6/10

Dostupné pro: PS3
Žánr: Simulátory | Karaoke
Výrobce: SCEE | Webové stránky hry
  • Skvělá zábava na párty
  • Možnost vybrat si písně na míru
  • Vynikající pro exhibicionisty
  • Žádné "offline" změny
  • Nemastný výběr písní na samotném disku
  • Opět žádná hra pro jednoho hráče
Váš názor Další článek: AbecedaHer ve zkratce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,