Red Dead Redemption 2 mohl i na Switch, Rockstar ale nestíhal

Nejnovější westernovka od Rockstaru není na konzoli Nintendo Switch z jiného důvodu, než si většina myslí.

Nintendo už dávno nedělá konzole, kde najdete jen hrstku exkluzivit tohoto vydavatele. Knihovna Switche se relativně rychle rozrostla o prvotřídní AAA projekty a hry, jako je DOOM, Wolfenstein a další hry předních vývojářů herní branže. Nyní to vypadá, že na konzoli mohl dorazit i Red Dead Redemption 2 od Rockstaru. Nebylo ale dost času. 

Prozradil to prezident americké divize Nintenda, Reggie Fils-Aime, v rozhovoru pro Hollywood Reporter. Na otázku, zda by chtěl nejnovější dílko Rockstaru i na Switch, odpověděl, že rozhodně. Překvapivě ale jeho absence není důvodem velikosti hry, ani zjevně nedostačujícího výkonu takový kolos utáhnout. Největším problémem bylo podle všeho načasování. 

"Red Dead byl ve vývoji mnoho let, dlouho předtím, než se vůbec začalo mluvit o spolupráci a herních projektech pro Nintendo Switch. Z vývojářského hlediska tak musí tým především dokončit herní projekt, který už mají na stole, než začnou přemýšlet o dalších možnostech," řekl Reggie. 

"Většina AAA her, která na Switchi nyní vychází, měla dlouhý proces domlouvání a plánování. Red Dead to jednoduše nestihl," dodal. 

To ostatně neznamená, že bychom se na Switchi nemohli dočkat například kultovního San Andreas či Vice City. Chtěli byste?

Diskuze (2) Další článek: Nidhogg 2: zabíjejte své přátele (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,