Redakce vybírá: nejlepší hry generace podle Vojty Matušinského

Xbox One a PS4 se dočkaly mnoha skvělých her. Jaké nás zaujaly nejvíc?

Na začátku nového desetiletí začíná také nová generace konzolí. Je šílené, kolik novinek poslední generace konzolí přinesla, a hlavně kolik skvělých her vyšlo. Bylo dost těžké vybrat ty nejlepší. Od skvělých příběhů po zábavné mechaniky, tato generace byla skvělá.

Nakonec jsme se rozhodli, že nebudeme vybírat ty vyloženě nejlepší. Každý si vybere ty, které mu nejvíce utkvěly v paměti. A začněme s Vojtou.

Valiant Hearts: The Great War a dechberoucí válečný příběh

Ubisoft udělal hodně velkých her, ale žádná z nich mě nezaujala tolik jako menší kreslená adventura Valiant Hearts. Téma první světové války může vést ke střílečce jako Battilefield 1 nebo se snažit říct příběhy. Valiant Hearts vypráví smyšlený příběh, který je však založený na skutečných událostech a dopisech, které byly za války poslány.

valiant hearts 01.jpgvaliant hearts 02.jpgvaliant hearts 03.jpg
Hra se přes roztomilý vizuál zabývá vážným tématem

Příběh se týká skupiny hrdinů, přičemž každý z nich je ve válce z jiného důvodu. Je tu muž, jehož syn bojuje na straně nepřátel a manželka zůstala opuštěná na farmě či zdravotní sestra, která se snaží zachránit všechny životy… i těch na straně nepřítele. Hra je neskutečně provázaná a emotivní, ze závěru se člověku chce brečet. Příjemným doplňkem jsou informace o válce, jak ty hlavní (bitvy, události), tak menší jako funkce pošty za války.

První světová válka měla hodně okamžiků násilí a smrti. Snažit se to zobrazit realisticky je pro mnoho lidí neúnosné. Valiant Hearts od UbiArt zvolilo příjemný vizuální styl, který chytí za srdce. Ve hře je přitom přítomno vše zlé od chemických zbraní po zabíjení přátel a dohrání hry pro mě bylo velmi silným zážitkem, na který rád vzpomínám.

Diskuze (1) Další článek: Project CARS 4 bude nejvěrohodnější simulací na trhu, říkají tvůrci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,