Redakční herní výhled: nové konzole, hry a největší lákadla roku 2020

Rok 2020 bude nejen jubilejně kulatý, ale také doslova nabitý herními novinkami a generačními skoky. Na co se těší redakce především?

Vojtěch Matušinský

E3 a informace o Halo a nových konzolích

Rok co rok je pro mě nejhlavnější herní událostí rozhodně E3. Je to velký herní svátek, který sice pro herního novináře znamená několik bezesných nocí... ale stojí to za to! Sejdou se tam nejdůležitější novinky roku a navíc se ukáží úžasné nové trailery.

MXO521_3.jpg

Každá E3 je pro mě zajímavá něčím novým a tato bude obzvláště výjimečná. Můžeme počítat s tím, že se naplno ukáží Xbox Series X a PS5. Následně se představí hry, které na ně vyjdou. Za mě je zajímavé rozhodně Halo Infinite, Deathloop a snad se ukáže nový Fable, na který čekám už dlouho.

Většina her na nové konzole se však vůbec neukázala. A je hrozně vzrušující si představovat, co všechno by vývojáři mohli ukázat. Spekulace se množí už teď... no uvidíme.

Gamescom a doplněk

Důležitý je pro mě také Gamescom. Je to takový menší bratr E3. Je tam méně informací, konference tam v podstatě nejsou, ale novinky se tam vždy ukáží. Gamescom je pro nás důležitý hlavně v tom, že doplní informace o hrách, které se ukázaly na E3 a navíc si je můžeme vyzkoušet.

Gamescom-2020-Termin-Ferien-Tickets.jpg

Gamescom je největší herní akcí v Evropě a tento rok bych ho nerad osobně vynechal. Bude zde rozhodně co vyzkoušet. Pokud se to podaří, bude to pro vás znamenat slušný přísun článků a pro mě další fantastický zážitek.

DOOM Eternal a potoky krve

Od té doby, co píšu o hrách, jsem mnohem vybíravější. Obecně vkus člověka se změní. V podstatě nemám možnost se do hry dlouhodobě ponořit a radši proto hraji něco prostějšího a přímočařejšího. V tomhle mě láká chystaný DOOM Eternal. Old-school klasika, kde budu prolévat potoky démoní krve.

JUQwDG.png

Hlavně předchozí DOOM se prostě povedl. Byl svižný a s vynikající atmosférou. A nový se tváří tak, že bude prostě... lepší. Ve všem. A navíc víc old-school s novými zbraněmi a naprosto ujetými druhy démonů. Pokud chce člověk trochu vypnout, DOOM se tváří jako ideální volba.

Watch Dogs Legion a akční důchodci

Pro mě asi vítěz letošní E3. Watch Dogs Legion si ukouslo překvapivě velké sousto. Vedete povstání proti autoritativní vládě v Londýně a můžete hrát úplně za každého, od vojáků po důchodce. A každý má jinou osobnost a jiné schopnosti. Je to skoro neuvěřitelné, ale dle slov vývojářů to funguje.

1674541.jpg

Co nová postava, to nové úkoly, nový herní styl, nové hlášky. Zdá se to jako bezedná studnice zábavy. Pak si k tomu připočtěte zajímavý svět, silnou atmosféru, možnost hackovat. Pokud Watch Dogs Legion splní alespoň polovinu slibů, bude to paráda.

Marvel's Avengers a superhrdinský nářez

Na herní Avengers čekám už velmi dlouho. Sice jsem komiksům nikdy moc nepropadl, ale na kreslených superhrdinckých seriálech jsem částečně vyrůstal a filmy z MCU se mi hrozně líbily. Přitom Marvel byl herně dost nepokrytý. Až na Spider-Mana od Insomniacu vycházely jen malé tituly, které nestály moc za řeč.

ds3BhkE.jpeg

Marvel's Avengers nejsou z MCU, spíš z jistého Crystal Dynamics Universe, ale líbí se mi to. Možnost zahrát si za Hulka, Iron-Mana, Black Widow a Captain America, přičemž každý má trochu jiný herní styl. Navíc hra bude podporovat multiplayer a hrdinové budou přibývat zdarma.

Jako uvidíme. Hra je hodně kritizovaná za to, že to není MCU. Tvoří ho ale autoři nového Tomb Raidera, kteří své práci perfektně rozumí. A já jim nejen dávám šanci, ale jejich projektu upřímně věřím a těším se na něj.

Diskuze (6) Další článek: Yakuza: Like a Dragon v čerstvých záběrech ukazuje souboje i město

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,