Remedy pracuje na pokračování akce Control a multiplayerovém spin-offu

Atmosférický thriller z rukou Remedy se rozroste hned několika novými hrami.

Control rozhodně patřil mezi jedny z nejzajímavějších her poslední doby a to, že hra vzešla od mistrů žánru Remedy Entertainment tento fakt jen podpořilo. Studio ve spolupráci s 505 Games nyní oznamují rovnou dvě hry z tohoto univerza. Chystá se jak přímé pokračování Control, tak multiplayerový spin-off s kódový označením Condor. 

Ačkoliv se vývojáři soustředí především na singleplayerové zážitky, multiplayer jim rozhodně není cizí. Ostatně dle jejich slov může i hraní s ostatními nabídnout stejně mocný zážitek, jako hraní singleplayeru. 

"Control je především tajemným světem plným postav, příběhů a událostí," řekl Mikael Kasurinen, vedoucí projektu studia Remedy. "Je to místo, kde se dějí podivné a mimořádné věci. Vše jsme nastartovali příběhem Jesse, ale je tu toho mnohem více. A Project Condor toho bude důkazem."

Mnozí hráči mohou být vůči multiplayeru z rukou studia skeptičtí, vývojáři však všechny uklidňují tím, že vývoj zdárně pokračuje a vše vypadá velmi dobře. Studio rozhodně nechce ničit DNA jejich světů a her a chce jej zachovat také v multiplayerové podobě. A abychom zbytečně neremcali, potvrzeno bylo i přímé pokračování, které má podstatně větší rozpočet. Je tedy rozhodně na co se těšit. 

Diskuze (1) Další článek: Playstation Japan možná nechtěně vyzradilo akvizici Bluepoint Games

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,