Report: Cravatacon 2009 – nejen hráči s kravatou

Jaká byla akce, na níž jste mohli potkat dobrou polovinu redakce? Čtěte reportáže z pohledu organizátora, VIP i návštěvníka.
Kapitoly článku

Michal Šodek: Moje setrvání na conu netrvalo příliš dlouho a jelikož jsem měl na sobotu už plán, ukázal jsem se jen v pátek. To v praxi vypadalo, že v 17h jsem nasedl v Brně na vlak a vydal se směrem Ostrava a.k.a. Nový Jičín. Vybaven dvěma plechovkami piva jsem se ve vlaku pustil do Kafkovy Proměny, jelikož se nám šťastlivcům ve škole se objevila na seznamu takzvané souvislé četby. A věřte nebo ne, projel jsem ji jedním dechem, jestli se to o stostránkové beletrii dá říct. Nevím, čím to bylo.

Stoprocentní nasazení, přesně jak se od Doupěte očekává, nemám pravdu?

Před osmou hodinou se mi naskytl pohled na Nový Jičín, ovšem nepočítal jsem s přítomností paní Noci, čímžto mi byly z fotomapy získané orientační body k ničemu. Hned jsem se po telefonu pochlubil Petrovi, že nevím kudy kam, a získal si moje sympatie od prvních chvil, co jsem ho v životě slyšel. O pár minut později, mezi kterými jsem se cestou spíchnul se skupinkou drakobijců, kteří mě dovedli na místo (mají za to mou hlubokou poklonu a vřelé díky), jsem se s doupěcí výpravou setkal face-to-face. Vlastně jsem si je ani moc nepředstavoval, takže mě nemohli ani nijak překvapit, žejo, ale stejně byli nad očekávání moc fajn.

Večer nabitý informacemi

Pod označením q-ter jsem se jako první v programu účastnil Ertefolova herního kvízu, který byl moc pěkně rozvržený na obrázkovou, hudební a bonusovou část. Nemusím se zrovna chlubit svými výsledky, ale poznal jsem kupříkladu Portal, Mafiu, OPF...celkově víc než půlku. Pak nastoupil před plátno Petr a ukázal, jak vypadá profesionální prezentace. Jeho výklad o MMO hrách byl špičkový, stejně jako prezentace samotná. Nemám výtku, dva palce hore.

cravatacon2009_13.jpgcravatacon2009_14.jpg

Totéž by se dalo říci o Davidově pohledu na realismus ve hrách. Stoprocentní nasazení, přesně jak se od Doupěte očekává, nemám pravdu? Mám, vždycky mám. Poslední přednáška byla od Torhama na téma Team Fortress 2, kde tak komplexně shrnul veškerou historii včetně Quake TF, TFC a různých zajímavostí, že tento dechberoucí zásobník informací se dal, i pro mě jakožto velmi aktivního hráče, jen těžko něčím doplnit, takže oněměn smekám. Ve škole nás učili, že dospělý člověk se dokáže plně soustředit jen asi 60 minut bez přestání, ale ani jedna prezentace mě nenechala vydechnout a únavu jsem si schoval na později.

Zážitky po večerce

Poté, co jsme byli za horlivé debaty o nových unlockách pro scouta vyprovozeni ze sálu, jsme jako správní hráči nešli na jedno, ale pěkně k Xboxu si zahrát Guitar Hero. Milovníky spánku jsme tím vskutku opět nepotěšili. U GH, potažmo Xboxu, jsem seděl poprvé a jako správná zápařka jsem si obojí zamiloval. Pak se stala asi nejzvláštnější věc dne, pro mě určitě; uprostřed dění mezi rockovými koncerty jsem regulérně zaříznul vsedě na židli. Očití svědci vypovídají, že jsem takto vydržel skoro hodinu (v jejich terminologii dva tři koncerty určitě) a něco na tom bude. Do rána jsem přečkal opět vsedě/vleže na křesle, jelikož mě ani ve snu nenapadlo, že se nebudu moct odtrhnout od kytary s pěti čudlíky, a odjel busem v osm ráno do Brna. Poznatek na konec, ISIC kartou můžu do budoucna leda otevírat dveře.

cravatacon2009_11.JPGcravatacon2009_12.JPG

Jak jste poznali, akce byla pro mě veskrze parádní zážitek, a příště přijedu zas (dneska jsem udělal řidičák, třikrát hurá), moc rád předvedu i nějaký psí kousek v podobě prezentace.

Žánr: Adventury | akční adventura
Výrobce: Tým organizátorů Cravataconu | Webové stránky hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,