Reportáž: Festival Fantazie 2010 - práce i zábava

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 3

Diskuze k článku

Vilda  |  17. 07. 2010 00:11

Na počátku bylo slovo, a to slovo bylo silné, a znělo... BiowareCon. Prosím nekamenujte mne, čtenáři, ale tohle byla ta páka která mě dostala na můj první FF a tím i na linii Doupěte.

V sobotu skončil Bioware (na FF, ne ve skutečnosti) a nastala otázka kam dál, neb Star Wars zklamali... A hle, počítačové hry pokračovali, jen v jiné v režii. Volba tedy byla jasná a po problémech se vstáváním (diskuse z BiowareConu plynule pokračovala ve Vočích) jsem dorazil akorát včas na zabrání místa na přednášku Davida Slámy - X způsobů jak zkazit RPG. Hergot, povídám si, odkad já toho člověka znám (doma jsem pak otevřel Computer a hned bylo jasno). Přednáška byla dobrá, sice se zcela neshodovala s mými názory, ale byla přehledná a připravená. Následovala Marcusova přednáška o testingu, která překypovala historkami z natáčení a skvěle pobavila.

Civilizaci jsem přeskočil v zájmu podívání se na Jeffa Dunhama, a pak se vrátil do třiatřicítky (to už jsem v té místnosti strávil cca pětadvacet hodin) opět na Marcuse, tentokrát o lokalizacích - nezklamal. Karel Kališ poté přednášel a besedoval o tom, jak si představuje hraní a herní ovladače v blízké budoucnosti. Následoval Velký herní kvíz, ve kterém jsem, ve vší skromnosti, vyhrál první cenu, která se nijak nelišila od ceny druhé a třetí. Jen má přítelkyně se těšila z ceny čtvrté, jedinečné, figurkoidní... Ale komu by vadilo vyhrát Armu, že.

Poté jsem se šel podívat opět na Marcuse, tentokrát jiné linii, a sem se vrátil na Davida Slámu a diskusi o realismu ve hrách. Tím pro mne nedělní část Herního doupěte skončila, protože přednáška o "Mýtu Kutululů" se vynechat nesmí.

V Pondělí se opět nepodařilo vstát, ani na Seba a Crysis a už vůbec ne na snídani s Gumídky... ale to je jiná linie. Prostě dostal jsem se až na přednášku/diskusi s Kubou Kovářem o renesanci žánru RPG - good talk. Pokračoval Fallout, StarCratf II (opět přednáška přeplnila místnost) a pak jsem šel spáchat hygienu - to se ukázalo jako krok, přestože okolí prospěšný, tak v zásadě chybný, protože jsem minul několik kvalitních přednášek. Je třeba FF plánovat velice pečlivě.

Vnitřní dilema mezi Davidem a Sebem vyhrála Sebova přednáška, takže jsem se vrátil až na besedu o recenzování a hodnocení - řekl bych, že podnětná diskuse. S Petrem Kolářem jsme pak prolétli světem od Games Workshop a celou linii uzavřel film Final Fantasy: Advent Children. Vždycky se na něj rád podívám, jen předtím musím vypnout svoji Matfyzáckou mysl a zapomenout na fyziku :)

Celkově u mě mají hoši z Doupěte za 1 (a není to jen kvůli té výhře, ani že jsem tu na fotce, to ne :) ) a jen tak dál, snad se brzy potkáme znovu na dalším Conu.
Zdeněk "Vilda" Vilušínský

 |   |  Odpovědět
17. 07. 2010 14:21

Ty aby ses nepochlubil

 |   |  Odpovědět
Michael Stern  |  13. 07. 2010 21:09

Já věděl, že ono redakční Bentley je za toho Fiata jen maskované, za takový force feedback v zatáčkách se holt musí platit :).

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor