Reportáž: Launch party Oficiálního Xbox 360 magazínu

První číslo Oficiálního Xbox 360 magazínu dorazilo na stánky a taková událost si bezesporu zaslouží oslavit. Minulou středu se v pražském klubu Harley’s Bar konala launch party, jež měla jediný cíl - zrození nového časopiseckého dítěte řádně oslavit. Pokud vás zajímá, jak celá akce dopadla, vítejte v naší reportáži.

Od původní myšlenky stvořit českou mutaci Oficiálního Xbox 360 magazínu až po odvoz prvního čísla do tiskárny uplynulo možná více času, než by mnoho z vás čekalo - vždyť už samotné přípravy a jednání trvaly dlouhé měsíce. O to rychlejší byly čtyři týdny, po něž se rodily konkrétní články do prvního čísla. Nakonec se, o několik hodin později, než jak byla stanovena deadline, zadařilo, a první číslo dorazilo na stánky. A dál už to znáte, doufejme i z vytištěných stránek časopisu, který jste si zakoupili na stáncích.

  
Venku před akcí. Všichni střízliví a natěšení. * Šéfredaktor tištěného Doupě, Honza Morkes, nejdříve testoval Forzu 2. Lépe se ale cítil v přítomnosti slečen z Dead or Alive. * Pár slov na úvod. Ano, tohle je ten skvělý časopis, který nesmíte minout!

Slavit tedy bylo co. Pro konání akce, jež proběhla ve spolupráci společností Computer Press a Microsoft ve středu 20. června, byl zvolen pražský koktejlový a hudební klub Harley’s (http://www.harleys.cz/), jehož mazané umístění ve chladivém sklepě se ukázalo jako pravé požehnání - třebaže musíme uznat, že se ve svém průběhu launch party pořádně rozjela a brzy začalo být horko i tam.

Že se jedná o akci ve znamení Xboxu 360, muselo být na první pohled jasné každému: před vchodem do klubu stálo auto efektně stylizované do barev spjatých s konzolí. Před schody do nitra Harley’s jste mohli narazit na dvě usměvavé hostesky, hromadu časopisů pro návštěvníky a dokonce Xbox 360, na kterém si každý návštěvník mohl vyzkoušet závodní hru Forza 2, v prvním čísle nejlépe hodnocenou novinku.

  
Obligátní křest nemůže chybět! * Dost formalit, přišel čas pro trochu hudby * Už jste tohle autíčko v Praze potkali? Ne? Možná se jen špatně díváte.

Pár konzolí pro volné hraní bylo umístěno i v prostorách samotného klubu, přičemž tu s Dead or Alive 4 jsme po slušnou část večera uzurpovali s šéfredaktorem Doupěte, Honzou Morkesem. Kdo vyhrál, si můžete tipnout sami. Vsadíte-li však na OXM tým, zcela jistě se nebudete mýlit! Zhruba po osmé hodině, kdy se klub naplnil takřka k prasknutí, došlo k očekávané slavnostní události, která byla poslední formalitou před oslavami a volnou zábavou. Šéfredaktor OXM Kamil Gric si vzal slovo, pronesl krátkou řeč a následně s podporou Dana Kreše a Davida Klepetka z Microsoftu zkropil šampusem historicky první číslo Oficiálního Xbox 360 magazínu (zkropen byl mimochodem i sám šéfredaktor).

Po křtu se vystoupením představila česká hudební skupina Mandrage, která to vzala od podlahy. Pak už došlo na volnou zábavu: pilo se (zaujal především speciální Xbox drink, který vtipně kombinoval svoji zelenou barvu s blikající červenou koulí vhozenou do sklenky), zase pilo, seznamovalo a především debatovalo o všem, co souvisí s Xbox 360 nebo hrami obecně. 

  
Čas od času to chtělo na vzduch. * Kluci z Microsoftu opět pracují. Utajené informace z jejich rozhovoru najdete v novém OXM. * Nechyběli ani kluci z komunity. Jen nevím, na kolik se jim tahle fotka bude líbit.

V průběhu večera zábava nabrala na obrátkách, do práce se dal DJ, a tak se začal plnit i taneční parket. Launch party končila kolem půlnoci, ale každý, kdo chtěl, se mohl se bavit až do rána. Akce se rozhodně povedla a nám nezbývá než poděkovat všem, co přišli a oslavili s nám projekt, který teprve startuje. Věříme, že brzy se budeme moci sejít znovu, oslavit úspěchy a první pozitivní výsledky českého OXM.

Váš názor Další článek: Galerie: The Settlers VI

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,