Reportáž: půlnoční prodej WoW: Lich King v Brně

V noci z 12. na 13. listopadu se konečně začal prodávat očekávaný datadisk Wrath of the Lich King. A my jsme si to nemohli nechat ujít.
Kapitoly článku

Půlnoční veselici při zahájení prodejů datadisku ke World of Warcraft si naši východní bratia užili již u Burning Crusade, fanoušci legální interaktivní drogy od Blizzardu u nás si na podobné povyražení museli počkat až na příchod Lich Kinga. A ten byl rozhodně zapamatováníhodný. Půlnoční prodeje se odehrávaly hned na několika místech, mimo „oficiální“ akce na pražském Zličíně i v prodejnách Xzone v Praze a v Brně. A právě na tu posledně zmiňovanou akci jsme se šli podívat i my.

xlich07.jpg xlich08.jpg

První zájemci se před dveřmi prodejny Megami začali shromažďovat už v pozdních večerních hodinách, přičemž před půlnocí se fronta rozrostla odhadem na úctyhodný počet více než 300 zájemců o výlet na nový mrazivý světadíl Northrend. Počasí jakoby chtělo hráčům ulehčit aklimatizaci a připravilo si slušně chladný večer, který zcela logicky i některé zájemce odradil. Nadšencům ve spořádané frontě lemující výlohy okolních obchodů ale ni déšť ni mráz (obrazně řečeno) nemohl zchladit jejich nažhavení na hodiny zábavy při honbě za osmdesátým levelem.

xlich13.jpg xlich14.jpg

Poklidné čekání na otevření prodejny doprovázela přátelská atmosféra občas zpestřená náhodnými výkřiky stylu „Hordáá!“ a následné „smrdí!“ a tak podobně. Pochopitelně nechyběly zvědavé dotazy náhodných kolemjdoucích na téma co se tady děje a následné pestré spektrum reakcí, které by zadělaly na zajímavý sociologický průzkum. Celkově se hráči představili v dobrém světle, kdy mezi největší pozdvižení patřil průjezd policejní hlídky a dvojka fanoušků ve stylovém cosplayi. Dokonce se nedočkavá horda až na občasné výjimky i na požádání v rámci možností ztlumila, aby nerušila nájemníky v okolních bytech.

xlich19.jpg xlich22.jpg

Těsně před půlnocí se dveře do velmi decentně tematicky vyzdobené prodejny otevřely a první šťastlivci mohli k sobě nadšeně tisknout modré krabičky (pochopitelně až po nezbytném transferu šustivých papírků k prodejcům). Nejdéle čekající fanoušci byli odměněni dárky v podobě figurek z hry či trička a dva vylosovaní šťastlivci se mohli těšit na stylové meče.

xlich28.jpg xlich30.jpg

Pochopitelně jsem na místě nečekal až do samotného konce prodeje, ale dle rychlosti posunu fronty si troufám tvrdit, že někteří si museli počkat až do brzkých ranních hodin. Ostatně nám můžete napsat do diskuze, jak dlouho jste čekali a jak se vám akce líbila. Osobně musím říct, že se jednalo o nezapomenutelný zážitek a to jsem si pro hru ani nešel. :)   

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,