Reportáž: StarCraft 2 launch – splněný sen

Jeden z našich pravidelných čtenářů a návštěvníků fóra se podíval na Londýnský SC2 launch. Jaké to bylo?
Kapitoly článku
  • Dojmy z masivního setkání fanoušků
  • Galerie

Některé věci k vám přijdou ani nevíte jak. V případě redaktorování se pak občas stane, že vám do klína spadne námět na článek, u kterého jste marně vymýšleli, jak by se dal získat. Přesně to se mně stalo včera večer, když jsem se víceméně náhodou dostal k informaci, že Lo!zza, jeden z návštěvníků SuperFóra, se vypravil do Londýna na oficiální Blizzard launch Starcraftu 2. Samozřejmě, že jsem neváhal ani minutu, a okamžitě jsem jej kontaktoval, zda by nám nechtěl zaslat fotografie, sdělit zážitky a podělit se i s vámi o dojmy. Užijte si je.

strcraft2report_02.jpg strcraft2reportgalerie_02.jpg

„K prodejně jsem přišel někdy po jedenácté hodině, a už v té době se stála asi dvou set metrová fronta. V této skrumáži natěšených fanoušků jsem si pak postál dobrou hodinku a půl, kterou jsem si však, stejně jako spousta jiných, zpříjemnil focením. Focením ne jen tak někoho, ale parádně strcraft2report_01.jpgvypadajícího Terranského mariňáka, který se sice zprvu ochotně se všmi fotil, avšak zmizel už někdy po půlnoci – předpokládám, že to bylo kvůli únavě herce, jenž se přeci jen v kostýmu asi necítil zrovna pohodlně, a také kvůli až přílišnému zájmu fanoušků.

Pokud jste měli zájem, mohli jste si nechat svojí edici StarCraftu 2 podepsat od Carla Chimese (Lead Software Engneer SC2) a Michaela Rydera


Jejich obdivu se pak nevyhla ani herečka, oblečená do kostýmu Královny Čepelí (nebo Královny Dlouhých Nožů, kterýžto hlod se vyskytuje v českém manuálu, pozn. redakce.) Osobně se mně ale i přes detailnost kostýmu zamlouvala její podoba o něco méně – navenek totiž působil hrozně uměle a jaksi levně, plastově. Mimo Kerriganové se však kolem vyskytovala i spousta jiných žen – hostesek, jež všem fanouškům nabízely občerstvení a koláčky s logem StarCraftu 2.

U pokladny stál

Vevnitř v prodejně potom fronta pokračovala, ale čekání už bylo úplně jiné – v podstatě se stála jen fronta k pokladnám, kterou si nedočkaví fanoušci mohli zpříjemnit četbou oficiálních herních příruček, jež ochotně nabízeli k zapůjčení (a případně i prodeji) zaměstnanci Game. Každý fanoušek poté obdržel ke hře ještě plakát a potom už se mohl zařadit do fronty třetí, nejlepší – podpisové. Pokud jste měli zájem, mohli jste si nechat svojí edici StarCraftu 2 podepsat od Carla Chimese (Lead Software Engneer SC2) a Michaela Rydera (Blizzard Entertainment’s VP and executive MD of internal operations.)

strcraft2report_03.jpg strcraft2report_04.jpg

Oba dva tito pánové byli velice příjemní, i když na nich byla znát únava z předchozího podepisování – přes to se se mnou ale bavili a tázali se, kde se přesně mají podepsat. A pak už jen ven a rychle domů – hra je přece hlavně od toho, aby se hrála. Jediné, co mě mrzí, je fakt, že modrá papírová taštička se samolepkami StarCraftu 2 se dávala jen těm, kteří přišli mezi prvními a já mezi ně bohužel nepatřil. Přesto si ale myslím, že se jednalo o extrémně povedenou akci.“

strcraft2report_05.jpg strcraft2report_06.jpg

Všechny fotky si pak můžete prohlédnout buď v textu, kde jsou vybrány ty nejzajímavější, nebo v druhé kapitole článku, která slouží jako Galerie. My si zatím užíváme StarCraft, abychom vám zítra mohli přinést první dojmy a co nejdříve i recenzi.

 

strcraft2report_art1.jpg
 

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | RTS
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 27. července 2010
  • Příběh a postavy
  • Originální mise
  • Znovuhratelnost
  • Zakomponování achievementů
  • Editor
  • Online služby
  • Nejasnosti u upgradů
  • Příliš velký zoom a UI
  • Dojmy z masivního setkání fanoušků
  • Galerie

Témata článku: , , , , , , , , , ,