Reportáž z 4C Prague: světová herní smetánka v Česku

Jak je vidět, tak Praha vývojáře přitahuje. Co jsme se dozvěděli na konferenci 4C?

Naše hlavní město Praha mělo opět možnost stát se střediskem zajímavé herní konference, jako tomu bylo třeba v únoru, kdy se zde pořádala akce White Nights Prague. Umístěna též v kongresovém hotelu Clarion, jako 4C: Prague, která se zde konala 5. a 6. října. Jedná se o putovní konferenci. Před tím se pořádala v Kyjevu a Petrohradu. 

Konference 4C vznikla pod taktovkou vývojářů ze studia Wargaming a jejich cílem je přinést účastníkům nejnovější poznatky z oblasti technologií, umění, herního designu, publikování, marketingu a nebo budoucnosti her. Není tak divu, že členů tohoto studia se zde nacházelo opravdu hodně. Jedním z nich byla například herní ředitel Paul Barnett, který pracuje v pražské pobočce tohoto populárního studia. 

My se konference účastnili pouze v sobotu, a to spíše jen tak na otočku, jelikož byla  zaměřena především na byznys okolo herního vývoje, což pro média jako my není tolik žhavé, avšak přesto na nás udělala velice dobrý dojem. Mezi přednášející patřili například lidé z Riot Games, kteří stojí např. za Leagues of Legends, nebo Jason Cahill (technický ředitel Minecraftu). Jak to na konferenci vypadalo nalezte v popsané galerii, výše se pak můžete podívat na samotnou reportáž z akce.

 
 
 
 
Váš názor Další článek: Sony dnes startuje program odměn pro členy PS Plus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,