Reportáž z TES Online Eventu: Londýn ve znamení svitků

Zenimax nedávno pořádal v Londýně menší akci pro novináře, aby jim lépe představil chystané DLC Summerset pro TESO. A my jsme se tam podívali také.

Nové DLC do MMO The Elder Scrolls nás vezme do dosud neprozkoumané části herního světa. Bude se jednat o Summerset Isle, dle slov vývojářů o jednu z nejvíce fantasy lokací, kterou kdy vytvořili. Ostrov je obydlený elfy a příběh bude vyprávět o politických sporech a zároveň magických problémech. Nejdominantnější lokací bude Clockwork City a dost možná tou nejlákavější frakcí tajuplný a starodávný Psijic Order, ke kterému se v průběhu hry přidáte.

O samotném DLC vám řekneme více v našem chystaném článku s dojmy z hraní, jelikož jsme dostali příležitost si DLC vyzkoušet. Tento článek se zaměří na reportáž ze samotné akce a strastiplnou cestu jednoho českého novináře.

Londýn není za rohem

Samozřejmě pracovní cesta do Londýna může znít super. Nutno však upozornit, že jsem tam dorazil ráno a ten samý den večer zase odjížděl, takže jsem si místní kultury moc neužil. Odlet byl naplánován již na 6:50, což znamená, že jsem na letišti musel být ještě před 5:00. Naštěstí mi CENEGA, která nás na akci pozvala, v mnohém vyšla vstříc, což cestu hodně ulehčilo. 

TESO_v_Londýně (22).JPG
Londýn jsem si stihl prohlédnout jen zběžně cestou na akci

Cesta do Londýna byla bezproblémová. Letiště bylo skoro prázdné, takže bylo jednoduché najít správnou cestu a díky PUBG na mobilu jsem se nenudil. Jedinou překážkou se ukázala až cesta po Londýnu. Myslel jsem na to, abych si dohledal správný vlak i metro, ale zapomněl jsem na to, že na mobilu nemám aktivovaný roaming, takže nebudu moci v Londýně volat ani používat data.

Samozřejmě byl bych hloupý, kdybych si cestu dopředu aspoň trochu nenastudoval a hlavně Britové jsou milí lidé. Snadno jsem trefil na vlak a díky pomoci jednoho vstřícného chlapíka našel správnou zastávku metra. Trochu jsem zápasil s tím, že my máme pouze tři linky metra v Praze (A, B, C), ale Britové v Londýně minimálně osm a nikde jsem nenašel podrobnou mapu metra. Respektive našel, ale byla popsána strašně malými písmeny.

TESO_v_Londýně (20).JPGTESO_v_Londýně (23).JPGTESO_v_Londýně (24).JPG
Málo času, ale i tak jsem potkal několik krásných památek

Následně jsem zápasil s tím, že lístek musíte strkat do přístroje, aby se vám otevřel průchod pro přechod do jiného metra. Bohužel ploška na snímání je hodně citlivá, takže se mi v peněžence poškodila a já musel neustále žádat obsluhu o pomoc.

Když jsem byl konečně na zastávce London Bridge, musel jsem najít Tanner Street, kde se událost odehrávala. Právě tady jsem trpěl kvůli nemožnosti použít data, jelikož jsem si nestáhl offline mapu. Zpočátku jsem to zkoušel najít sám, nakonec jsem se zeptal pána, který na ulici rozdával vzorky nějaké žvýkačky zdarma. Pro mě to bylo dvojitá výhra – dostal jsem asi pět žvýkaček a díky popisu velmi snadno našel cíl.

Menší akce pro novináře

Prvotní dojmy z akce byly dost smíšené. Na první pohled se nejednalo o krásnou budovu. Spíš byste si mysleli, že se jedná o noční klub pro druhořadé překupníky drog. Naštěstí vnitřek byl velmi pohledný. Staré dřevo budovy se totiž k výzdobě ve stylu TESO zkrátka hodilo a jak si můžete všimnout na obrázcích, opravdu to bylo téměř jak v nějakém fantasy světě.

TESO_v_Londýně (3).JPGTESO_v_Londýně (7).JPGTESO_v_Londýně (8).JPGTESO_v_Londýně (10).JPGTESO_v_Londýně (11).JPGTESO_v_Londýně (14).JPG
Zvenčí vypadala budova zvláštně, ale vnitřek byl skvěle vyzdobený

Akce začínala v 10:30, já jsem přišel cca o 15 minut později, ale o moc jsem nepřišel. Byla tam přednáška o hře TESO a o novém DLC a všechny řečené informace můžete najít na internetu. Jednalo se víceméně o takové shrnutí zaměřené zejména na DLC Summerset.

TESO_v_Londýně (2).JPG
O přednášku se postaral producent Matt Firor

Zajímavější bylo, když jsem si DLC konečně mohl vyzkoušet. Bylo to v takové větší místnosti plné počítačů a s občerstvením. Bližší dojmy z hraní popíšu v jiném článku. Předběžně mohu říct, že se jedná o krásný svět, ale bez žádných větších inovací. Víceméně stejný přínos jako přineslo DLC Morrowind.

TESO_v_Londýně (13).JPGTESO_v_Londýně (15).JPGTESO_v_Londýně (16).JPGTESO_v_Londýně (17).JPG
Mnohem zábavnější než o hře slyšel bylo hru opravdu hrát

Následně přišlo na řadu menší posezení s vývojáři. Zatímco se ostatní (zejména francouzští novináři) nadšeně bavili o DLC, já se jako správný Čech zeptal na to, kdy konečně vyjde The Elder Scrolls VI. Odpověď mě bohužel nepřekvapila: „Naše studio na tom vůbec nepracuje, my se věnujeme pouze TESO.“ Za pokus to ale stálo.

Hned po obědě jsem byl pozván, abych si dal partičku The Elder Scrolls: Legends, do kterého se chytá rozšíření Houses of Morrowind. Okamžitě jsem využil příležitost a domluvil s vývojáři, aby mi dali pár klíčů na balíčky karet. Pokud hrajete TES: Legends, sledujte náš Facebook, na kterém se tyto klíče objeví.

Před odjezdem jsem ještě stihl rozhovor s designerem Bobby Weirem. Rozhovor se také objeví jako samostatný článek. Potom jsem už pomalu vyrážel na letiště. Sice mi letadlo vylétalo až v 19:50, ale kvůli předchozím komplikacím při cestě jsem vyrazil krátce po 15. hodině.

Hurá zpátky

Cesta na letiště bylo mnohem snazší, holt jsem to už v Londýně znal. Na letišti jsem tentokrát strávil trochu delší dobu. Rozhodl jsem se tedy projít si zdejší obchody. Zejména mi udělal radost obchod s alkoholem, kde jsem ochutnal whisky za 52 liber a vodku za 33 liber. Měl jsem skoro chuť si to koupit.

Vrátil jsem se do Prahy kolem 23:15 a těšil se zpátky do postele. Jednalo se sice o krátkou „hurá“ akci, což se může zdát v kontextu s cestou až do Londýna celkem zbytečné. Každopádně je vždy dobrý pocit setkat se s vývojáři osobně. Dokáže to příjemně nabudit chuť se do krásného fantasy světa The Elder Scrolls zase podívat. Nezapomeňte tedy sledovat Doupě, kde brzy najdete rozhovory i dojmy z hraní samotného.

Diskuze (1) Další článek: Hráči už ve Far Cry 5 Arcade vytvořili spoustu map z jiných her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,