Reshade dělá ze Zaklínače 3 hru nové generace, hráči fotí skvostné snímky

Geralt ještě zdaleka nepatří do starého železa.

Jsou hry, které díky aktivní komunitě moderů dokážou žít vlastním životem ještě mnoho let po svém vydání, a to nezávisle na vývojářích. Zářivým příkladem je např. městská akce Grand Theft Auto 5 nebo TES V: Skyrim, velké oblibě se však těší také populární polský Zaklínač 3. Vyšla pro něj už celá řada modifikací, od grafických až po čistě zábavné, zatím žádná na nás ale neudělala takový dojem, jako fotorealistický Reshade. 

Jak již název napovídá, jedná se o grafickou modifikaci, která změní vizuál hry téměř k nepoznání. Hra má mnohem realističtější atmosféru bez křiklavých a přesaturovaných barev, nechybí tmavší stíny, jemnější modrá (především obloha), celkově ostřejší obraz či jemnější bloom efekt. 

Mnozí hráči k Reshade přidávají ještě další modifikace, které se hodí dobře do tandemu. V naší galerii můžete například vidět kombinaci Reshade, realistického osvětlení a práce se světlem celkově, balíčku kvalitnějších textur, 4K vodu či dokonce ray tracing. Výsledkem je grafika, ze které atmosféra jen dýchá. 

Zavrtali jsme se tedy do komunitní tvorby a vybrali ty nejlepší pohlednice z Temerie. A že je na co koukat. Modifikaci samotnou můžete stahovat na stránkách Nexus.

Diskuze (8) Další článek: V depresivní adventuře Ashwalkers si dojdete pro 34 různých konců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,