Resident Evil 2 Remake: E3 dojmy z legendárního hororu

Spekulace se potvrdily a Capcom opravdu pracuje na předělávce druhého dílu série Resident Evil. Nebude to ale jen původní verze s novou grafikou. Vzali to pěkně od podlahy.

Rebootovat hru jako je komunitou milovaný Resident Evil 2 není vůbec lehký úkol, ale jestli to nějaká společnost může udělat dobře, tak je to Capcom. Resident Evil 7 přinesl do série spoustu nového - novou perspektivu, nové postavy a dokonce nový kmen zombie viru, který posloužil jako základ pro příběh. Po tom, co Capcom úspěšně zpracoval nový formát je tady touha po návratu ke kořenům. Když se na to podíváte z jiného pohledu, může to být obrovský risk, ale Capcom to vzal z toho správného konce.

Zatímco zarytí fanoušci budou moci stále sáhnout po původní a nezměněné verzi kultovního Resident Evilu 2, remake bude skvělou cestou pro příchod nováčků k tomuto klenotu a zároveň budou rádi i hráči původní verze, protože to bude zkrátka ta jejich oblíbená hra, jen pojatá trochu jinak.  

Během E3 se nepředvedl jen povedený trailer, který jsme viděli na konferenci Sony. Mimo to také můžete na internetu najít dvacetiminutovou ukázku přímo ze hry. Původní Resident Evil 2 vyšel už před 20 lety a od té doby se toho v herním průmyslu změnilo opravdu hodně. Není tedy divu, že chce Capcom hru přepracovat od základu a ne jen ji hodit do slušivějšího kabátu.  

Key_Visual_Zombie_1.pngKey_Visual_Zombie_2.pngKey_Visual_Zombie_3.png

Producenti hry potvrdili, že remake bude obsahovat adaptivní obtížnost, která je součástí série už od čtvrtého dílu. Funguje naprosto jednoduše. Pokud se vám daří dobře a dáváte jeden headshot za druhým, hra bude o něco obtížnější. Oproti tomu při neustálém umírání se vám laťka zase sníží.  

 

Producenti hry potvrdili, že remake bude obsahovat adaptivní obtížnost, která je součástí série už od čtvrtého dílu

 

V remaku bude kromě nové naleštěné grafiky přepracována celá řada věcí. Tou největší je bezesporu kamera. Jednotlivé scény už nebudou mít statické a zafixované pohledy, ale přesuneme se k tradičnímu pojetí stříleček z pohledu třetí osoby. To ale neznamená, že by remake měl být oproti původní verzi akčnější. Na policejní stanici, tedy skoro na začátku samotné hry, bude hlavní hrdina stále docela bezbranný.  

Sice bude pár cest, jak se se zombíky vypořádat i bez střelných zbraní, ale stačí, aby se proti vám postavili dva najednou a jste téměř bez šance. Když už nějakou zbraň najdete, musíte se dobře rozmyslet, kdy ji použijete. Nábojů totiž nikdy nebude dostatek a na začátku hry se k nim dostanete opravdu zřídkakdy.  

Jediné, co by se změnit nemělo, je příběh. Opět si budeme moci vybrat, jestli si hru projdeme v roli Leona nebo Claire. V remaku přichází jen menší změna v tom, že si kdykoliv mezi postavami budete moci přepínat.  

resident-evil-2-remake-screenshots-e3-2018-7.jpg

Ze zveřejněných záběrů je vidět, že hra vypadá opravdu dobře. Také se není čemu divit, když využívá stejnou technologii jako Resident Evil VII. Samozřejmě si ji vývojáři ještě o něco upravili, aby lépe seděla k tvorbě hry z pohledu třetí osoby. Jen se trochu obáváme, aby nebylo až moc očividné, že remake bude stát na tom samém základu, co sedmička. Pokud to přeženou s využíváním již vytvořených assetů, hráčům by to jistě radost neudělalo. Jestli ale bude i zbytek hry vypadat stejně jako ukázka, jistě to bude bez problémů.  

resident-evil-2-remake-screenshots-e3-2018-15.jpgresident-evil-2-remake-screenshots-e3-2018-14.jpgresident-evil-2-remake-screenshots-e3-2018-13.jpg

Brutalita je něco, co bylo skvěle vyobrazeno právě v sedmém díle a vypadá to, že v remaku to hodlají tvůrci ještě o něco posunout. Zmutované bytosti jsou tu opravdu nechutné a vy je ještě k tomu můžete pořádně zmasakrovat. Nic vám nebrání jim ustřelit kteroukoliv z jejich končetin. Detaily budou vidět i na ostatních postavách. Pokud se do vás nějaký zombík zakousne, stopy po kousanci budou vidět do té doby, než se nevyléčíte.  

 

Zmutované bytosti jsou opravdu nechutné a vy je ještě k tomu můžete pořádně zmasakrovat

 

Pokud se bude remaku druhého dílu dařit dobře, mohli bychom se v budoucnu dočkat kompletních předělávek i dalších dílů. Jednička ani díl 0 to ale nebude, protože ty ve vylepšených verzích vyšly docela nedávno, takže by byl docela nesmysl vydávat stejnou hru na jednu generaci dvakrát. Na další generaci konzolí by si ale jistě místo našli.  

resident-evil-2-remake-screenshots-e3-2018-4.jpg

Jestli Capcom chystá nějakou další předělávku, měl by to být bezesporu třetí díl. Ten totiž co se vylepšených edicí týče docela strádá a původní verze si s moderními operačními systémy moc nerozumí. S vydáním druhého dílu na současné generaci chybí z celé série právě jen třetí díl, jinak si můžete zahrát prakticky kteroukoliv část včetně Revelations 1 a 2. Vývojáři si mimo jiné připravili nástrahy pro hráče, kteří mají původní verzi projetou skrz na skrz. Zombie i předměty se budou objevovat na jiných místech a lekačky budou také předělané tak, abyste při prvním hraní měli ten správně tísnivý pocit.  

 

S vydáním druhého dílu na současné generaci chybí z celé série jen třetí díl

 

Remake Resident Evilu 2 má nakročeno k tomu, aby se opět stál jednou z tradičně  nejlepších hororovek dneška. Navíc je to skvělá oslava 20. výročí od vydání původní hry. Pokud se nic nezmění, tak si budeme moci zahrát už 25. ledna příštího roku.  

Diskuze (4) Další článek: Takhle vypadají nejlepší hry z výstavy E3 2018: je na co se těšit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,