PC | Akce | Video

Resident Evil 6 ohlášen, první trailer vypadá úžasně

Zahrajeme si už letos na podzim, těšit se mohou majitelé PS3, X360 i PC.

Je to oficiální! Po krátké virální kampani jsme se skutečně dočkali ohlášení Resident Evil 6 a to v podobě, kterou rozhodně chválím. Nejen, že se objevily první informace, zároveň s nimi tvůrci vypustili výtečný trailer a co je nejlepší, oznámili i konkrétní datum vydání, které zní 20. listopadu 2012 (je to pro US, ale dá se očekávat, že u nás se hry dočkáme v rozmezí pár dnů). Hra je určena pro konzole Xbox 360 a PS3, pracuje se i na PC verzi.

Tvůrci mluví o Resident Evil 6 jako o unikátním mixu akce a survival horrou, výsledek nazývají „dramatický horor“. Co tím je myšleno naznačuje poměrně jasně video. V něm se střídají temné pasáže, ve kterých hrajete jako Leon S. Kennedy, s akčními přestřelkami v kůži Chrise Redfielda. Příběh hry se má odehrávat deset let po událostech v Raccoon City. President Spojených Států chtěl svému příteli Leonovi (vzpomínáte, ve čtyřce zachránil prezidentovu dceru) prozradit pravdu o pozadí nákazy, jenže kvůli bioteroristickému útoku se změnil na zrůdu a na Leonovi tak zůstává, aby problémy vyřešil. Mezitím dochází v Číně k dalšímu podobnému útoku a do akce se dostává i Chris Redfield.

Resident Evil 6.jpg 

Podle tiskové zprávy má být Resident Evil 6 tím nejambicióznějším dílem s nejvíce prvky – strhující příběh, hororová atmosféra, hra pro jednoho hráče i kooperativní mód, to jsou hlavní lákadla. Tvůrci slibují, že hra bude mít něco jako pro fanoušky, tak pro nováčky. Další informace čekejte brzy, protože Capcom pořádá speciální akci pro novináře.  

Zdroj: Gametrailers

 

 

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Hororová akce
Výrobce: Capcom
Začátek prodeje: 20. listopadu 2012
Diskuze (7) Další článek: Bioshock Infinite bude obsahovat mód pro old-school hráče

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,