Resident Evil 7 prodal přes 4 miliony kopií, stále to ale nestačí

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 5

Diskuze k článku

Ell  |  24. 10. 2017 14:52

Já i moji přátelé jsme 7 díl totálně a nemilosrdně odsoudily (a to jsem sedmý díl osobně dohrál) máme k tomu dva zásadní důvody.
Tím prvním důvodem je to, že herní perspektiva se v sedmém díle totálně změnila, z pohledu na celou postavu se stal pohled z očí postavy, tedy z pohledu třetí osoby se nyní stal pohled z první osoby, tuhle změnu zkrátka a jednoduše nedokážu rozdýchat ani kdyby byla hra sebelepší, vůbec nedokážu pochopit proč vlastně po tolika letech Capcom udělal právě takovou změnu, celé ty roky jste byli zvyklí na nějaký herní styl, a ten je teď prostě pryč, a to jen proto že se sedmý díl snaží šlapat na patám jiným konkurenčním, hororovým hrám jako je např. Outlast nebo Amnesia.
No, a druhým důvodem je to, že sedmý díl prostě neukázal žádnou postavu z předchozích dílů, mám jmenovat? Leon, Ada, Barry, Claire, Rebecca, Sherry. . (pozor spoiler) jediný koho na konec samotné hry uvidíte je Chris, jenomže ten je zde tak strašně pozměněný, že je to snad ještě horší vidět ho v právě takovém provedení, než kdyby jste ho neviděli vůbec.
Nový Chris je věřte tomu nebo ne blond chlapík, má úplně jiný hlas, který zkrátka nepoznáváte, stejně tak jako i jeho obličej. . s tímhle předpokladem se o ostatní postavy ze série dokážu jen bát a strachovat se koho jiného změní Capcom příště.
Tím chci říct, že bych žádné postavy z předchozích dílu snad raději ani neviděl. . za cenu toho že je nepoznám je mi opravdu milejší o nich snad ani nevědět. Co třeba takový holohlavý Leon? Dokázali by jste to snést, já tedy ne. . no a o tom zde právě píšu.
Ještě dříve, když jste viděli celou postavu, měli jste k ní daleko větší vazbu i samotné emocionální propojení, alespoň to je můj názor.
Viděli jste každé pohyby které vaše postava vykonávala. A pokaždé když vás nějaké to monstrum žralo, okusovalo nebo na vás jakkoliv jinak útočilo, reagovali jste na to pohotově už jen kvůli tomu, že jste měli před očima celou postavu ve své kráse, od hlavy až k patám a právě proto jste o tu postavu měli strach, zasloužený strach.
Jenomže 7 díl vám vaši postavu neukáže, dokonce hry ani nezjistíte jak vlastně vypadá tvář vašeho hrdiny. . přitom by stačilo občas projít kolem nějakého toho zrcadla, ve kterém by jste si sebe samého snad i prohlédli.
Místo toho se naopak dobře seznámíte s rukama vašeho hrdiny, přičemž když o svoji ruku v půlce příběhu dokonce i přijdete, protože vám ji někdo uřeže motorovou pilou, světe div se. . o něco později máte ruku opět přišitou k zápěstí jakoby se nic tak zvláštního vlastně ani nestalo.
Nechci si tu hrát na doktora, a tvrdit, že k přišití ruky je potřeba buněčná vazba a mikrochirurgie, přičemž poté co vám ruka opět drží na zápěstí by jste s ní rozhodně neměli okamžitě hýbat tak jako by se nic nestalo. . ale bohužel tohle zkrátka musím zmínit, protože ano. . Resident Evil sice není realistickou hrou a nikdy nebude, ovšem tohle je opravdu jiný level surrealismu na který je třeba alespoň poukázat. Každopádně pro mě herní série Resident Evilu skončila 6 dílem i oběma díly s podtitulem Revelations.
Na tenhle paskvil z první osoby, který by se (snad při přimhouření obou očí) ani nemusel jmenovat Resident Evil opravdu nejsem zvědavý, kdyby hra nabízela alespoň pohled na celou postavu, snad bych tomuto dílu dával i nějaké ty šance. . ale s tím jaký 7 díl opravdu je, je mi takřka do pláče. Hru jsem dohrál v rozmezí několika dnů u svého kamaráda který ji má zakoupenou na svém PC, díky bohu že jsem si hru sám dobrovolně nepořídil, však i kamarád který ji vlastní toho lituje, hra se mu nelíbí a je to pro něho stejně jako pro mě žalostné zklamání. Jsem rád že jsem si 7 díl mohl osobně vyzkoušet, ale není to ono.
Capcom neví která bije, a akorát novější a především mladí hráči jsou ze 7 dílu totálně odvaření, kdo má zažité opravdové kořeny Resident Evilu z předchozích let tak jako já, ten snad tenhle 7 díl musí přímo nenávidět.
A víte co je nejhorší? Že tenhle nový styl provedení bude pravděpodobně platit i pro teoretický 8 díl či další případné pokračování. . asi si raději půjdu pro provaz a mrknu se na půdu, protože tohle je na mě opravdu moc, tvrďte si co chcete.

 |   |  Odpovědět
Max  |  23. 10. 2017 18:03

Rozežranci!

 |   |  Odpovědět
Ell  |  23. 10. 2017 22:24

Ano přesně tak, rozežranci kteří před dvěma lety ohlásily počátek tvorby na herní předělávce Resident Evilu 2, o které dodnes nepadlo jediné slovo.
Zde je důkaz -
https://www.youtube.com/watch...

 |   |  Odpovědět
PC  |  24. 10. 2017 08:10

možna na konci roku 2017 vyjde resident evil 2 jinak re7 jsem nedohral vůbec mě to nebavilo bez leona to není ono ještě bez pohledu třetí osoby loooool radši resident evil 4 a 5 a ještě hd remaster 1 a 0

 |   |  Odpovědět
Lost  |  24. 10. 2017 10:21

Plně souhlasím

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor