Retro: Star Wars - Knights of the Old Republic

Před dávnými časy v předaleké galaxii, kdy Disney neznásilňoval nejsilnější vesmírné univerzum, kdy Daisy Rydly tahala kačera a nebyla milovaná waifu zástupů paniců se svítícími klacky, existovalo studio, které umělo dělat RPG.

Mnoho hráčů si stěžuje, že vesmír Hvězdných Válek je plně nevyužit k pořádnému nášupu RPG a přímo k tomu vybízí. Několik zrušených her potvrzuje jejich nářky, ale tito velice zkušení hráči zapomínají na to, že takové RPG tady je a má dokonce pokračování. Rytíři obstarožní republiky jsou totální eposální kolos, který ukázal směr novodobým hrám na hrdiny. Kde by byl takový Mass Effect bez KOTORu?

Hra z roku 2003, kterou nám přineslo studio BioWare má co nabídnout i v dnešní době. Grafika sice už neoslní (na svojí dubu luxus) a mapy po kterých běháme mohou vypadat pustě, ale na druhou stranu jsme už trošičku zhýčkaní ze všech těch detailů. Přes čtyřicet skillů, které lze vylepšovat už taky nevyráží dech. Možnost sestavení si světelného meče a určit jeho barvu, no, dejme tomu.

2011-10-16_00019c4yqc.jpgstarwars_kotor_image19.pngstarwars_kotor_image20.pngstarwars_kotor_image24.png

Pokud nejste opravdu skalní fandové a hráči s šedinami, jistě vás tento titul minul. A jestliže je tomu tak, určitě stojí si tuhle kvalitní hru pořídit.

Máme tady rozsáhlý vesmír, který se odehrává čtyři tisíce let před událostmi z filmu. Tamní pisálci si dali velice záležet a vytvořili fungující Star Wars vesmír, kterému uvěříte, že má duši, to je to hlavní. Hned první probuzení, nastínění příběhu a celá změť událostí vás vtáhne do děje a jen tak nepustí.

 

Samotná hlavní zápletka je považována za nejlepší v SW hrách a tolik dějových zvratů a twistů se jen tak nevidí

 

Samotná hlavní zápletka je považována za nejlepší v SW hrách a tolik dějových zvratů a twistů se jen tak nevidí. Do toho si připočtěte několik světů, které navštívíte. Tatooine, Kashyyyk a další nabízejí rozdílné prostředí a množství úkolů, při jejichž plnění se budete přiklánět na temnou, nebo světlou stranu síly. S tím se bude měnit i váš vzhled. Klasický Obi-Wan kráčející ve světle, nebo temný, ošklivý Sith.

screen800x500.jpegstarwars_kotor_image25.pngstarwars_kotor_image26.pngstarwars_kotor_image27.png

Dostanete do pracek vlastní loď Ebon Hawk, kde budete mít posádku různorodých postav včetně velmi zlého droida, se kterým si užijete jednu hlášku za druhou. Opravdu to nebylo Dragon Age, které přineslo rozhovory mezi partou hrdinů. (Nebyl to ani KOTOR.)

 

Nutnost pro všechny fanoušky SW a RPG celkově. Příběhově nadčasové s množstvím zvratů, kvalitních dialogů a se spoustou úkolů

 

K tomu několik mezi-her. Sestřelování nepřátelských stíhaček, karetní hra (velice návyková), závody v kluzácích. Souboje, které si můžete zastavit a naplánovat další postup. Svištění světelných mečů a znovu musím zdůraznit příběh.

6f6e2f392e79a68793394e3af4ad8b13.jpg

Nutnost pro všechny fanoušky SW a RPG celkově. Příběhově nadčasové s množstvím zvratů, kvalitních dialogů a se spoustou úkolů. Vylepšování postavy a vlastní rozhodnutí, které vás přiklánějí na temnou, nebo světlou stranu Síly. To vše v lokacích, které mohou působit trošku pustě a graficky už tolik neoslní, ale na to tady máme pár HD patchů. Tak na co čekáte?

Diskuze (6) Další článek: LIVEPLAY: Hrajeme akční thriller The Division

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,