Revoluční přehrávač digitální hudby Iomega HipZip

Společnost Iomega, přední výrobce zařízení pro ukládání dat, zastoupená u nás svým distributorem, společností Actebis Computer, uvádí na český trh revoluční přehrávač digitální hudby HipZip. Toto elegantní zařízení kombinuje pokročilé možnosti ukládání a přenosu zvukových záznamů, hudebních i mluvených, s podporou legálního licencování autorských práv.
Digitální přehrávač Iomega HipZip reprodukuje hudbu uloženou na 40MB discích PocketZip, což výrazně snižuje náklady na tvorbu přenosných hudebních kolekcí. Dále HipZip podporuje formát WMA (Windows Media) a správu autorských práv DRM (Digital Rights Management) zajišťující ochranu komerčních nahrávek a práv jejich autorů a distributorů.

Díky 40MB diskům PocketZip prolamuje HipZip další cenovou bariéru přenosné digitální hudby, poskytuje zcela nové řešení, levnější než systémy s Flash pamětmi. Právě cena dosud brání masovějšímu rozšíření stávajících MP3 přehrávačů. Přepisovatelné disky PocketZip, dříve známé pod značkou Click!, mají oproti klasickému CD čtvrtinové rozměry, jsou uložené v ocelovém pouzdru a vejde se na ně více hudby než na CD. Disky PocketZip jsou postaveny na stejné technologii jako oblíbené a oceňované Zipy. Nezanedbatelnou výhodou HipZipu je schopnost ukládání i jiných než zvukových souborů – na jednom PocketZipu si tak na služební cestu můžete vzít jak oblíbené cédéčko, tak i potřebné dokumenty.

Jako výchozí přehrávač byl pro HipZip zvolen Microsoft Media Player 7, jenž zároveň dostává každý zákazník na přiloženém CD. Tento software poskytuje kompletní, ověřené řešení pro správu audio- i videosouborů, internetových rádii a hudebních CD, a navíc umožňuje přenos digitální hudby pomocí jednoho kliknutí. Díky formátu Microsoft Windows Media se na jeden PocketZip vejde 80 minut digitální hudby nebo mluveného slova a prostřednictvím MWM Rights Manageru je možné aktuální nahrávky nakupovat i v internetových on-line obchodech.

Přehrávač HipZip se díky svým rozměrům, 10,7×7×2,9 cm, vejde uživateli do dlaně a zpřístupní mu hudbu kdykoliv a kdekoliv, s pomocí anti-skip konstrukce a 2MB vyrovnávací paměti dokonce bez přerušování. HipZip používá operační systém iObjects Dadio a spolupracuje s většinou používaných hudebních formátů, včetně zmíněných Windows Media (s licencováním) a MP3 (bez licencování), softwarově je možné výhledově doplnit i dekódování Dolby AAC. Na velkém podsvětleném displeji vidí uživatel veškeré potřebné údaje, ovládání je díky intuitivnímu prostředí a ergonomickým ovládacím prvkům velmi snadné. Pro úpravu zvuku lze využít ekvalizér a prostřednictvím rychlého USB rozhraní přenést soubory během okamžiku. Na nabíjecí lithium-iontové baterie můžete hrát v kuse zhruba 12 hodin.

Přehrávač se dodává s obalem na cesty, sluchátky, veškerými kabely, dvěma 40MB PocketZip disky a CD s příručkou a softwarem – kromě Microsoft Media Playeru 7 dostává uživatel s HipZipem též MusicMatch Jukebox Plus pro Macintosh a software pro vytváření kolekcí a stahování hudby z Internetu a CD pro Windows i Macintosh.

O společnosti: Iomega Corporation vyrábí a prodává mnohokrát oceněné Zip, Jaz a Click! mechaniky i média a prodává ZipCD CD-RW mechaniky a disky. Produkty společnosti Iomega pomáhají lidem ukládat, sdílet, třídit a vytvářet důležité informace, včetně tabulek, prezentací, souborů z Internetu, zvukových nahrávek a digitálních fotografií. Iomega přitom pomáhá s jejich ochranou před viry a hackery. Řešení a technologie společnosti Iomega oceňují milióny zákazníků v domácnostech, kancelářích, státních úřadech a školství.

O společnosti: Actebis Holding GmbH. byla založena v roce 1986 v Německu. Actebis má v současné době zastoupení ve 13 evropských zemích a s plánovaným obratem přes 7 miliard DEM pro rok 2000, desítkami distribučních smluv a více než 2300 zaměstnanci patří k malé skupině největších distribučních IT firem v Evropě. V Čechách byla 100% vlastněná pobočka, Actebis Computer s.r.o., založena v září 98. V současné době je distributorem firem Creative Labs, Edimax, Fujitsu, Gigabyte, Hewlett-Packard, Chaintech, IBM (disky), IOMega, Lite-On, Logitech, Matrox, Memorex, Mustek, Quantum, Seagate a vlastní značky Targa.

Váš názor Další článek: Trojhvězdí z galaxie Gigabyte

Témata článku: , , ,