Režisér Pirátů z Karibiku chce tvořit hry

Ještě nedávno prohlašoval Gore Verbinski, režisér filmové trilogie Piráti z Karibiku, že herní vývojáři by měli dělat něco nového. Podle Los Angeles Times nyní hodlá sám vstoupit do herního průmyslu a přinést hráčům velké emoce.

Gore Verbinski se na vývojářské konferenci D.I.C.E. navážel do většinových herních tvůrců, že se snaží pouze prodávat osvědčené série a netvoří přitom nic nového. Aby však přešel od slov k činům, rozhodl se, že bude nejprve mapovat herní trendy, aby mohl následně vytvořit něco, co je dle jeho slov: „tak trochu mimo.“ Nehodlá přitom tvořit nějaký nový žánr, ale spíš se zaměřit na hru samotnou, jak působí na hráče. Namísto běžného příběhu, který by v podstatě vymizel, chce nabídnout silné emoce vzbuzované různými podněty.

  
Připravované MMORPG Pirates of the Caribbean Online

Z jeho slov pak vyplývá, že by nejraději vytvořil online hru, v níž by sami hráči svými akcemi výrazně ovlivňovali děj a vůbec celý herní svět. Uvádí to na příkladu her na motivy jeho filmové trilogie Piráti z Karibiku, kdy údajně vývojáři vsadili více na prodejnost, než jakékoliv umění ve hře. On by naproti tomu rád přivedl své hry jinam, kde hra nebude mít sice vlastní příběh, ale díky hráčům by byl vytvořen živoucí svět. Docela by mě zajímalo, co vlastně nakonec vzejde za hru, pokud vůbec nějaká bude.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: Warhammer Online

Témata článku: , , , , ,