Riddle of the Sphinx - egyptské dobrodružství

Egypt a jeho historie fascinují lidstvo již mnoho desítek let. V poslední době se jak na filmové plátno tak i na monitory našich počítačů dere mnoho děl inspirovaných či se přímo odehrávajících v Egyptských reáliích. Jedním z nich je také adventura Riddle of the Sphinx aneb Záhada Sfingy od společností DreamCatcher Interactive a Omni Creative Group.
Po mnoha letech kopání se slavnému archeologovi, Siru Gil Blythe Geoffreymu, podařilo odkrýt kdysi dávnou krutými písky zavátou tajnou komnatu, která byla přehlížena po celá staletí. Geoffreyho první a poslední výprava odkrývá dávnověký, křehký papyrový svitek. Po hrubém překladu se ukazuje, že týmu se podařilo nalézt slavný Rosetský kámen. Geoffrey je přesvědčen, že se mu konečně podařilo odkrýt záhadu Sfingy.

Zapečetěn tlustou vrstvou pryskyřice, nachází se na svitku nerozeznatelný hieroglyf. Poté, co pečeť rozlomí a písmo vyluští, s lítostí si uvědomuje, že "vypustil" i dávnou kletbu, která postihne všechny, kdo na ni nebudou brát zřetel, jistou smrtí. Sir Gil Blythe Geoffrey si uvědomuje, že je ztracen, a proto posílá pro vás, svého nejlepšího přítele a kolegu.

Riddle of the SphinxRiddle of the Sphinx

Riddle of the SphinxRiddle of the Sphinx

Ihned po příjezdu do Gizi si uvědomujete, že kletba nelhala. Gil je mrtev. A svitek i s překladem, pomocí kterého jste měl definitivně rozřešit záhadu Sfingy, zmizel.

Ostatní členové Geoffreyho týmu, kteří věří, že Sir narazil na něco výjimečně výnosného, se vydají pátrat po svitku i překladu na vlastní pěst, a každý pomalu mizí ve Velké Pyramidě.

Vaším prvním úkolem tedy bude lokalizovat zmizelý svitek. Poté využijete Gilova překladu a přijdete na záhadu Sfingy. Možná.

Riddle of the SphinxRiddle of the Sphinx

V této first-person adventuře se budete cítit jako skuteční archeologové odkrývající dávná tajemství. Veškeré stavby (hrobky, síně, chrámy, pyramidy, včetně té Velké), byly naprosto věrně a s maximální realističností převedeny do počítačové podoby. Stejně tak mnoho dalších informací ve hře využitých se opírá o skutečné události.

Hra Riddle of the Sphinx bude dostupná pro platformy Windows a Macintosh. Měla by vyjít kolem poloviny tohoto měsíce.

Váš názor Další článek: Hry pro rok 2001: díl první – strategie

Témata článku: , ,