Riptide GP 2: na skútr v autobuse (mobilní recenze)

Již první díl této hry od tvůrců ze studia Vector Unit si podmanil pěknou část herní komunity. Nyní se na nás valí díl druhý, který nabízí vylepšenou fyziku, skvělé grafické zpracování a především spousty herní zábavy. No a tak jsme se tomu všemu podívali pěkně na zoubek!

Hned po spuštění prvního závodu si všimnete prvních dvou velkých vylepšení. Herní fyzika je skvělá a vodní skútry se krásně pohybují na hladině vody, realisticky reagují na vlny a věrohodně se noří po právě provedeném akrobatickém kousku. Ano, přesně takhle si představujeme herní fyziku u závodů na vodě. Také grafická stránka doznala velkých změn a hra vypadá fantasticky a především se hýbe bez sebemenších problémů. Ostatně i nahrávací obrazovky jsou stlačeny na naprosté minimum a spuštění dalšího závodu je otázkou jen několika málo vteřin.

Screenshot_2013-08-01-10-14-06.png Screenshot_2013-08-01-10-14-22.png Screenshot_2013-08-01-10-14-41.png

Oči do stran

Také herního obsahu je zde požehnaně. Celkem 8 pohárů, které v sobě zahrnují různé závody všech možných druhů. Zaplaveme si tak v klasickém závodě na dvě kola, v eliminačních vypjatých sprintech, v čistě akrobatických levelech, kde bude třeba nasbírat určité množství bodů za provedené kousky, nebo v časovkách. Všechny typy závodů mají něco do sebe a jako celek fungují na jedničku.

 

Za každý závod získáte herní zkušenosti, kterými budete levelovat výše a za speciální body získáte možnost dokoupit nové triky

 

Jak už jsem nakousl v odstavci výše; nebudete jen čistě závodit. Po mapách jsou totiž rozesety rampy, které vás dostanou do vzduchu, kde můžete dělat doslova psí kusy. Na výběr máte něco málo přes dvacet různých triků, které budete postupně odemykat. Za každý závod totiž získáte herní zkušenosti (XP), kterými budete levelovat výše a výše a za speciální body získáte možnost dokoupit nové a nové triky.

Screenshot_2013-08-01-10-17-11.png

Jistá taktika při jejich provádění je však nutností, takže při menších rampách se vyplatí dělat rychlé triky, při velkých skocích si zase můžete opravdu zadovádět. Pokud trik špatně načasujete, draze za to zaplatíte a dojet protivníky nebude vůbec jednoduché.

Hlavně prakticky

Také vaše vozítko můžete upravovat a jedná se o úpravy naprosto zásadní. Víceméně klasický výběr mezi akcelerací, maximální rychlostí, boostem a ovladatelností nepřekvapí, jejich dopad na samotné závody už ano. Proto doporučuji vylepšovat vodní skútr, co to jen půjde a včas zakoupit i rychlejší stroj. Závody pak budou mnohem jednodušší. Po každém dojetí závodu jste tedy zahrnuti nejen XP body, ale také penězi, za které vylepšujete své vozítko, a taktéž hvězdičkami, dle umístění. Jak už to tak bývá, čím více hvězdiček, tím více otevřených tratí, takže vás hra občas donutí jít zpět a zkusit zajet lepší výsledek v již odjetém závodě.

Screenshot_2013-08-01-10-18-14.png Screenshot_2013-08-01-10-18-38.png Screenshot_2013-08-01-16-28-49.png

Nešvar poslední doby v podobě IAP (interní transakce) je i zde přítomen, naštěstí funguje spíše jako možnost pro netrpělivé hráče. Za nemalý peníz si můžete dokoupit herní měnu, díky které si nakoupíte potřebné úpravy nebo nový skútr daleko rychleji. Jsem rád, že pro drtivé procento hráčů však nejsou potřebné a není problém peníze získat i za vyhrané závody. Po posledních závodních hrách, jako byl Real Racing 3 a nedávno recenzovaný FF6, jsem rád, že jsem si mohl zazávodit, aniž bych musel čekat na doplnění paliva nebo dokončení opravy. Takže opět palec nahoru.

Screenshot_2013-08-01-16-34-33.png

Pro náročnější hráče je zde také možnost multiplayeru, který funguje naprosto bez problémů. Snad jen škoda, že si do závodů přinesete své vlastní vozítko, což občas přináší nepříjemně nevybalancované závodění. Pokud totiž budete mít smůlu a objevíte se v závodu proti někomu, kdo má nejlepší skútr a ještě k tomu v maximální možné úpravě, nemáte šanci. Nějaký výběr mezi obtížností či jednotlivými úrovněmi hráčů by tak byl určitě na místě.

iPhone
Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Závodní | Závodní arkáda
Výrobce: Vector Unit | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. srpna 2013
  • Skvělá fyzika
  • Výborná grafická stránka
  • Návyková hratelnost
  • Nevybalancovaný multiplayer

Suma sumárum, Riptide GP2 dělá čest svému jménu a předchůdci. Autoři vylepšili prakticky vše, co mohli, a výsledkem je tak výborná závodní hra, která potěší všechny milovníky tohoto žánru.

Hra byla testována na zařízení iPhone 4 a můžete ji stahovat z obchodů Google Play a AppStore za cenu 59,99 Kč.

Nejnovější komentáře


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Nejkrásnější konzolové hry: když na výkonu nezáleží (galerie)

Nejkrásnější konzolové hry: když na vý…

Kdo říkal, že na hezké hry potřebujete jen to nejvýkonnější PC?

15.  7.  2018 | | 5 N/A
V Minecraftu postavíte cokoliv, podívejte se na Paříž z 19. století

V Minecraftu postavíte cokoliv, podíve…

Minecraft nás svými možnostmi nepřestává překvapovat. Nejzajímavější projekty jsou však stále ty, které simulují reálná města.

17.  7.  2018 | | 8 N/A
DOOM: Desková hra - akční nářez na vašem stole (recenze)

DOOM: Desková hra - akční nářez na vaš…

Na poli počítačových her je DOOM skutečnou legendou. V této recenzi se ale podíváme na jeho mladšího deskoherního sourozence. Nutno říct, že rodinné jméno se mu ve světě deskových her podařilo adaptovat se ctí.

7.  7.  2018 | | 6 N/A
Rozšíření do KC Deliverance opět láká na krásy českých lesů

Rozšíření do KC Deliverance opět láká …

Je čas vrátit se do českých luhů a hájů a okusit krásy našeho středověku.

12.  7.  2018 | | 2 N/A
KC Deliverance: From the Ashes: znáte Jindru, všechno spraví! (recenze)

KC Deliverance: From the Ashes: znáte …

První DLC do Kingdom Come: Deliverance konečně spatřilo světlo světa a neslibuje málo. Máte se stát rychtářem a spravovat vlastní vesničku. Přesto nás DLC vůbec nenadchlo.

10.  7.  2018 | | 5 N/A