Riptide GP 2: na skútr v autobuse (mobilní recenze)

Již první díl této hry od tvůrců ze studia Vector Unit si podmanil pěknou část herní komunity. Nyní se na nás valí díl druhý, který nabízí vylepšenou fyziku, skvělé grafické zpracování a především spousty herní zábavy. No a tak jsme se tomu všemu podívali pěkně na zoubek!

Hned po spuštění prvního závodu si všimnete prvních dvou velkých vylepšení. Herní fyzika je skvělá a vodní skútry se krásně pohybují na hladině vody, realisticky reagují na vlny a věrohodně se noří po právě provedeném akrobatickém kousku. Ano, přesně takhle si představujeme herní fyziku u závodů na vodě. Také grafická stránka doznala velkých změn a hra vypadá fantasticky a především se hýbe bez sebemenších problémů. Ostatně i nahrávací obrazovky jsou stlačeny na naprosté minimum a spuštění dalšího závodu je otázkou jen několika málo vteřin.

Screenshot_2013-08-01-10-14-06.png Screenshot_2013-08-01-10-14-22.png Screenshot_2013-08-01-10-14-41.png

Oči do stran

Také herního obsahu je zde požehnaně. Celkem 8 pohárů, které v sobě zahrnují různé závody všech možných druhů. Zaplaveme si tak v klasickém závodě na dvě kola, v eliminačních vypjatých sprintech, v čistě akrobatických levelech, kde bude třeba nasbírat určité množství bodů za provedené kousky, nebo v časovkách. Všechny typy závodů mají něco do sebe a jako celek fungují na jedničku.

 

Za každý závod získáte herní zkušenosti, kterými budete levelovat výše a za speciální body získáte možnost dokoupit nové triky

 

Jak už jsem nakousl v odstavci výše; nebudete jen čistě závodit. Po mapách jsou totiž rozesety rampy, které vás dostanou do vzduchu, kde můžete dělat doslova psí kusy. Na výběr máte něco málo přes dvacet různých triků, které budete postupně odemykat. Za každý závod totiž získáte herní zkušenosti (XP), kterými budete levelovat výše a výše a za speciální body získáte možnost dokoupit nové a nové triky.

Screenshot_2013-08-01-10-17-11.png

Jistá taktika při jejich provádění je však nutností, takže při menších rampách se vyplatí dělat rychlé triky, při velkých skocích si zase můžete opravdu zadovádět. Pokud trik špatně načasujete, draze za to zaplatíte a dojet protivníky nebude vůbec jednoduché.

Hlavně prakticky

Také vaše vozítko můžete upravovat a jedná se o úpravy naprosto zásadní. Víceméně klasický výběr mezi akcelerací, maximální rychlostí, boostem a ovladatelností nepřekvapí, jejich dopad na samotné závody už ano. Proto doporučuji vylepšovat vodní skútr, co to jen půjde a včas zakoupit i rychlejší stroj. Závody pak budou mnohem jednodušší. Po každém dojetí závodu jste tedy zahrnuti nejen XP body, ale také penězi, za které vylepšujete své vozítko, a taktéž hvězdičkami, dle umístění. Jak už to tak bývá, čím více hvězdiček, tím více otevřených tratí, takže vás hra občas donutí jít zpět a zkusit zajet lepší výsledek v již odjetém závodě.

Screenshot_2013-08-01-10-18-14.png Screenshot_2013-08-01-10-18-38.png Screenshot_2013-08-01-16-28-49.png

Nešvar poslední doby v podobě IAP (interní transakce) je i zde přítomen, naštěstí funguje spíše jako možnost pro netrpělivé hráče. Za nemalý peníz si můžete dokoupit herní měnu, díky které si nakoupíte potřebné úpravy nebo nový skútr daleko rychleji. Jsem rád, že pro drtivé procento hráčů však nejsou potřebné a není problém peníze získat i za vyhrané závody. Po posledních závodních hrách, jako byl Real Racing 3 a nedávno recenzovaný FF6, jsem rád, že jsem si mohl zazávodit, aniž bych musel čekat na doplnění paliva nebo dokončení opravy. Takže opět palec nahoru.

Screenshot_2013-08-01-16-34-33.png

Pro náročnější hráče je zde také možnost multiplayeru, který funguje naprosto bez problémů. Snad jen škoda, že si do závodů přinesete své vlastní vozítko, což občas přináší nepříjemně nevybalancované závodění. Pokud totiž budete mít smůlu a objevíte se v závodu proti někomu, kdo má nejlepší skútr a ještě k tomu v maximální možné úpravě, nemáte šanci. Nějaký výběr mezi obtížností či jednotlivými úrovněmi hráčů by tak byl určitě na místě.

iPhone
Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Závodní | Závodní arkáda
Výrobce: Vector Unit | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. srpna 2013
  • Skvělá fyzika
  • Výborná grafická stránka
  • Návyková hratelnost
  • Nevybalancovaný multiplayer

Suma sumárum, Riptide GP2 dělá čest svému jménu a předchůdci. Autoři vylepšili prakticky vše, co mohli, a výsledkem je tak výborná závodní hra, která potěší všechny milovníky tohoto žánru.

Hra byla testována na zařízení iPhone 4 a můžete ji stahovat z obchodů Google Play a AppStore za cenu 59,99 Kč.

Nejnovější komentáře

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Mashinky jsou v předběžném přístupu, pojďte si hrát s vláčky

Mashinky jsou v předběžném přístupu, p…

Nové tratě ve strategické hře Mashinky volají po pořádném řediteli, který postaví železniční impérium. V předběžném přístupu už ode dneška!

6.  10.  2017 | | 25 N/A
Praha stověžatá aneb projížďka hlavním městem ve Forza Motorsport 7 (galerie)

Praha stověžatá aneb projížďka hlavním…

Forza Motorsport 7 je na světě a stejně tak jako v předchozích dílech, i nyní máme možnost zajezdit si skrze historické centrum Prahy. Pokochejte se s námi.

13.  10.  2017 | | 13 N/A
Žánr Battle Royale bere trh útokem, podívejte se na nejlepší hry

Žánr Battle Royale bere trh útokem, po…

Battle Royale sice není žádný nově objevený žánr, ale až nyní ukazuje svůj pravý potenciál. Nejenže prodejní čísla obrovsky narůstají, ale počet hráčů přesahuje i takové stálice, jako je Counter-Strike Global Offensive nebo Dota 2.

11.  10.  2017 | | 4 N/A
Herní agenda: zářijový výběr jako předzvěst podzimních hitů

Herní agenda: zářijový výběr jako před…

První měsíc tohoto školního roku je za námi, a tak je čas na naši pravidelnou agendu. Podzimní sezóna je v plném proudu, takže si konečně můžeme vychutnat pecky jako druhé Destiny, datadisk k Dishonored nebo nové závody Project Cars. To ale není ani zdaleka všechno.

4.  10.  2017 |
Fotbálek PES 2018 vypadá díky vychytávce Ansel skoro jako přímý přenos

Fotbálek PES 2018 vypadá díky vychytáv…

Pro Evolution Soccer 2018 rozhodně má své problémy, ale díky funkci típání screenshotu Ansel od společnosti Nvidia z toho můžete udělat pořádnou podívanou.

8.  10.  2017 | | 3 N/A
Světové recenze Middle-earth: Shadow of War mluví o hitu

Světové recenze Middle-earth: Shadow o…

Pokračování výletu do Mordoru je tu a můžeme-li věřit zahraničním kritikům, jde o důstojného nástupce.

10.  10.  2017 | | 2 N/A
Star Wars Battlefront II vypadá ve 4K úchvatně, podívejte se

Star Wars Battlefront II vypadá ve 4K …

Nový Battlefront je takřka za rohem a internet se začíná plnit novými pohlednicemi z betatestu. Již brzy vám přineseme naše dojmy, prozatím si užijte parádní 4K obrázky.

6.  10.  2017 | | 3 N/A
Forza Motorsport 7: vstup giganta na scénu (recenze)

Forza Motorsport 7: vstup giganta na s…

Na okruh se vydal další z velkých favoritů letošního závodu o titul závodní hry roku 2017. Forza Motorsport 7 je konečně tady, pojďme si jí tedy rozebrat kousek po kousku.

3.  10.  2017 | | 4 N/A