ROCK - první dojmy a screenshoty

Tři v jednom - simulátor kosmických bitev, simulátor mechů a akční střílečka z vlastního pohledu. To všechno nabízí ROCK.

Postapokalyptická éra lidstva je vděčným námětem filmů, knih i her. Deprimující krajina (obvykle po výbuchu atomové bomby) s holými zbytky stromů a radioaktivním spadem připadá bůhví proč mnoha autorům jako to pravé prostředí pro jejich neméně deprimující příběh. Single Trac (vývojářská firma, která má na svědomí sci-fi střílečku Outwars) se tímto dílem zařadila mezi výše uvedené autory.

     

Jejich nejnovější věc se jmenuje krátce a úderně: ROCK. Své místo v ní má jak kladný hrdina, tak i nesympatická společnost se zločineckými choutkami. Příběh však není tou nejzajímavější částí hry, takže už ho nebudeme rozmazávat a radši se podíváme na to úvodní heslo "tři v jednom". V ROCKu se skutečně prolíná několik žánrů: nejdřív sednete do kosmického válečného korábu,  jehož pomocí si probojujete cestu skrz zástupy nepřátel, potom havarujete na cizí planetě, kde se vám naskytne příležitost zavraždit (samozřejmě v sebeobraně) posádku obrněného mecha, zaujmete její místo a po nehostinném povrchu pokračujete pěkně bezpečně v kokpitu ukořistěného stroje, abyste z něj nakonec vyskočili a celou anabázi zakončili ryzí střílečkou ve stylu Doomu.

Vybrat si můžete jednu ze tří stran, pro každou z nich je připraveno 10 singleplayerových misí, ve kterých dostanete na starost maximálně devět vojáků. Vaši spolubojovníci budou podle svých zkušeností z misí získávat body a vylepšovat své charakteristiky. Týmová spolupráce je velmi důležitou součástí hry, a protože všichni vaši lidé mají různé specializace, přidělíte jim v každé misi vždy ty úkoly, které odpovídají jejich zaměření, čímž se nakonec propracujete k vítězství. To ale nebude dřív než na podzim roku 2000, kdy se má ROCK teprve objevit ve finální podobě.

Váš názor Další článek: Homeworld - patch 1.03

Témata článku: , ,