X360 | PS3 | Byznys | GTA

Rockstar již vyexpedoval 29 miliónů kusů Grand Theft Auto V

Veledílo Rockstaru neustále sbírá rozličné rekordy a pozoruhodně překračuje milníky v počtu vyexpedovaných a prodaných kusů. Ostatně se není čemu divit.

Jedním z posledních úspěchů akčního sandboxu GTA V je 29 miliónů vyexpedovaných kusů od chvíle, co vstoupil na trh, tedy před cca 6 týdny. Globální prodeje nedávno překonaly hranici 10 milionů kusů. Musíme přitom brát v potaz, že hra, která vyšla 17. září, je dosud dostupná pouze na dvě konzole - PS3 a X360.

Vydavatel Take-Two se tak topí v penězích. Již za první den hra vydělala 800 miliónů dolarů a do konce září se stihlo prodat dostatek kusů pro dosažení hranice 1,27 miliardy dolarů.

GTA V se tak jasně ujalo prvního místa vydavateleského žebříčku v počtu prodaných kusů. Společně s BioShock Infinite a datadisku Brave New World pro novou Civilizaci tak vykoplo zisky vydavatele až na 1,27 miliard dolarů, takže nějaké ty odměny pro zaměstnance se možná najdou.

Vývojáři ale nezahálejí a již připravují první rozšiřující balíček s názvem Beach Bum. Nově se tak objeví ve hře plážová tématika vozů nebo zbraně do singleplayeru i GTA Online.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (10) Další článek: Podívejte se na demo rubačky Castlevania: Lords of Shadow 2 v akci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,