Rocksteady: UK by mohlo být světovou herní špičkou

Kvůli nevýhodným pracovním podmínkám ale hodně talentů odchází do zahraničí.

Na otázku, zda může UK ve sféře videoher konkurovat jiným zemím, odpověděl zakladatel Rocksteady, Sefton Hill, jednoznačně kladně. Zároveň ale podotknul, že by situace mohla být lepší, kdyby nebyl vývoj her v zahraničí o tolik výhodnější. Spousta talentovaných lidí tak prý odjíždí za prací jinam.

"Spousta mých přátel odjela za prací do zahraničí," řekl Hill v rozhovoru pro Xbox World Magazine. "Takový Montreal je nyní centrem pro vývoj her a vděčí za to hlavně daňovým úlevám, které jsou naprosto fenomenální."

sefton_hill.jpg

"V naší zemi jsou jedny z nejlepších talentů na světě. Jenže tenhle stav se rychle mění... Máme tady hromadu skvělých vývojářů, jenže tohle číslo se neustále změnšuje."

"Pomyslíte na kvalitní vývojáře jako Bizarre Creations, Black Rock - na lidi, kteří umí udělat opravdu kvalitní hry a přesto skončí na dlažbě. Jak se to mohlo stát, když byli natolik talentovaní?"

Podle něj by se situace mohla změnit, kdyby vláda projevila větší podporu. "Myslím si, že bychom na tom mohli být stejně jako Montreal, kdybychom se dočkali větší podpory vlády. V současnosti jsou hry obrovským průmyslem a my bychom mohli být světové špičky."

Zdroj: CVG
Diskuze (1) Další článek: Odklad Asura's Wrath

Témata článku: , , , , , , , ,