Rok 2000 ve znamení Cryo Interactive

Od každého produktu (všimněte si, že ne všemu, co Cryo vytvoří, říkám hra), které Cryo Interactive přivedlo na svět, se dá docela přesně očekávat, co bude hra obsahovat. Skvělou hudbu, úžasnou grafiku a pár lehčích adventurních zápletek. Kromě toho ale bude taky většinou notnou část hry tvořit jistý druh encyklopedie, které změní hru v edutainment.
Od každého produktu (všimněte si, že ne všemu, co Cryo vytvoří, říkám hra), které Cryo Interactive přivedlo na svět, se dá docela přesně očekávat, co bude hra obsahovat. Skvělou hudbu, úžasnou grafiku a pár lehčích adventurních zápletek. Kromě toho ale bude taky většinou notnou část hry tvořit jistý druh encyklopedie, které změní hru v edutainment.

V roce 2000 plánuje Cryo Interactive pustit do světa celkem čtyři tituly, které opět zdolají hranice možností klasického PC a předvedou světu, že „to jde“. O některých hrách jsme již slyšeli dříve, nicméně i tak je dobré si všechny čtyři tituly blíže představit. Tím prvním bude hra The Time Machine. O vlivu H.G.Wellse, který nebude jen tím, kdo přispěl ke scénáři svým dílem, ale dokonce se bude ve hře i vyskytovat, není třeba pochybovat. Představte si cestování časem do vzdálených dob – a to oběma směry. Mladý Wells pozná jak hlubokou minulost plnou dinosaurů a pračlověků, ale i přetechnizovaný svět budoucnosti – bude-li jaký. Tato hra by měla vyrazit na světový trh již počátkem dubna.

The Odysee, hra navazující prakticky podobně jako hra Invictus na motivy Helénského Řecka. Půjde o hledání ztraceného manžela. Pokud znáte řecké příběhy, jistě víte, jak dlouhé a strastiplné hledání musela Penelope podstoupit. Jedenáct let čekání bez vidiny konce – z války, jakou Trojská válka byla, se vracelo jen velice málo lidí, a bylo s podivem, že se po jedenácti letech Odyseus vrátil, aby poznal svou postel se stromem místo jedné nohy. Báječný svět starobylého Řecka, který nám Cryo plánuje předložit, by se měl objevit snad již koncem května tohoto roku, což je zpráva navýsost vítaná.

Směsicí historie a fantasy světa, kde dobro je pouze prostředkem k poražení zla, vám přinese na skla monitorů titul Kiss the Sword. Příběh bude začínat v 18. století v Benátkách (ne těch nad Jizerou, ale těch v Itálii). Složitá pouť nepřeberným kvantem dobrodružství bude tím, co bude hru vyznačovat. Nevím, do jaké míry jsou Cryo spřáteleni s RPG žánrem – spousta jejich her byla adventurami, napůl filmy, ale stejně tak i například strategiemi. Nejblíže má tedy z titulů Crya do řádného RPG zřejmě Dreams: To Reality, který již ukázal, kterak zkombinovat dobrou hratelnost, kouzelnou grafiku a soubojový systém. Počkejme ale do doby Invexu, kdy přijde Kiss the Sword na trh.

Čtvrtý titul, který byl nazván již nyní The Sword of Justice, předvede divokou krajinu Anglie sedmého století. Staňte se šlechticem odhalující symboly a stopy zanechané zde mytologií, která ze značné části vychází z myšlenky Artuše a rytířů kulatého stolu. Zajímavostí na celé hře bude to, že příběh bude možné sledovat buď z hlediska keltské nebo křesťanské kultury. Netřeba dodávat, že oboje cesty nebudou stejné. A kdy? Opět v říjnu, podobně jako Kiss the Sword.

Shrnu-li výše uvedené, sleduji vcelku čistě, kam vedou proudy současného adventuření. Záhady, mystéria a mýty spolu s legendami. To budou hry od Crya, které přijdou v roce 2000. Již Faust nebo Aztec ukázali, kudy by se mohla cesta ubírat, věřím proto, že tyto zmíněné tituly jen prohloubí lačnost po adventurách, kterých je poslední dobou tak dramaticky málo.

Váš názor Další článek: Earth 2150 a bratři Lumiérové

Témata článku: , , , , ,