Rok akvizicí pokračuje. Sony kupuje studio Bungie, tvůrce sci-fi hitů Halo a Destiny

Sony odpovídá Microsoftu. Možná ne tak megalomansky, ale zato trefně.

Po nedávném obchodu dekády, kdy Microsoft koupil společnost Activision Blizzard za nekřesťanské peníze, se možná každá další akvizice v herní branži bude zdát jako plivanec do větru. Pravdou ale je, že i ty malé nákupy potenciálně mohou znamenat velké věci. A Sony se rozhodlo odpovědět velmi cílenou trefou. Kupuje totiž herní studio Bungie, tvůrce sci-fi hitů a značek jako Halo a Destiny. 

Cena se vyšplhala na skromných 3,6 miliard dolarů a Bungie tak nyní patří pod křídla platformy Playstation. Studio se nechalo slyšet, že i nadále bude vyvíjet a podporovat své hry nezávisle na platformě, v Sony však našlo kreativního partnera, se kterým mají společné vize a nápady, což zní rozhodně lákavě. 

Ostatně jedním z největších neduhů během vývoje obou dílů sci-fi série Destiny byl velký vliv vydavatele Activision, který se nakonec postaral o nemalé problémy s celkovým obsahem a monetizačním systémem. Série by tak mohla popadnout druhý dech pod vlajkou Sony, což by posunulo potenciální třetí díl na zcela novou úroveň. 

Diskuze (1) Další článek: Další State of Play bude patřit závodům Gran Turismo 7. Proběhne už ve středu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,